Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Ağustos 2016

Başkan Can, “Hainlerin başarılı olacağını hiç düşünmedik”

TRT Kent Radyo ’da canlı olarak yayınlanan “Kapalı Çarşı” adlı programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen kalkışmadan endişelenmedik, hainlerin başarılı olacağını hiç düşünmedik”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Kent Radyo’da canlı yayınlanan ve sunumunu Süha Uner’in yaptığı “Kapalı Çarşı” adlı programın konuğu oldu. Eski darbelerden ve darbelerin kötülüğünden bahseden Başkan Hasan Can, “Millî birlik ve beraberlik dediğimiz tek ses olmayı, bütün milletin bir refleks halinde bir anda ortaya çıkmasını 15 Temmuz gecesi gördük. Bu kadar geniş yelpazenin bir ve beraber olduğu başka bir hadise de yok. Dünyada da pek yok, dolayısıyla bunun çok büyük bir anlamı var” dedi. Başkan Hasan “Kısıklı’nın stratejik bir nokta olması nedeniyle, Ümraniyeliler Kısıklı’da toplanıyor. 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında Kısıklı Meydanı’ndan ayrılmayan Ümraniyeliler, adını 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirdiğimiz Ümraniye Meydanımızda şehitlerimiz ve vatanımız için dua ediyor, ardından Kısıklı’ya geçiyorlar” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Başkan Hasan Can, “15 Temmuz gecesi gerçekleşen kalkışmadan endişelenmedik, hainlerin başarılı olacağını hiç düşünmedik” diye konuştu. Başkan Hasan Can daha önceki darbelerden bilenen halkın yeni bir darbeye geçit vermediğini söyleyerek, “Bu tablo karşısında bir darbe teşebbüsünün galip gelebileceğini sanmıyorum ve Cumhurbaşkanımızın yılmaz karakterini iyi bildiğim için girişimin başarılı olabileceğini hiç düşünmedim” şeklinde konuştu.  “1 buçuk milyarlık İslam dünyasının rehber gördüğü ülke ve Müslümanların hayran olduğu bir lideri yıldıramazlar. Bu ülke demokratik bir ülkedir” diyen Başkan Hasan Can, milleti kendi ekipmanlarıyla vurmaya kalkışanlara büyük bir ders veren millete teşekkür etti. Başkan Hasan Can: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Rabbim bu ülkeye bir daha böyle günler yaşatmasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

selyus