Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Ekim 2016

Başkan Can, muhtarları özel günlerinde, özel ağırladı

Bu kapsamda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, mahalle muhtarlarını özel günlerinde, özel ağırladı.

Ümraniye Belediyesi sorumlu belediyecilik ilkesiyle hareket ederek yerel demokrasinin en önemli kurumlarından olan muhtarlıklara ve bu müesseselerin yürütücüsü olan muhtarlara her fırsatta destek olmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyor. Bu bağlamda Ümraniye Belediyesi 35 mahallenin muhtarlık binalarını yeniden inşa ederek, hizmete açtı. Ümraniye içerisinde bulunan mahallelerin muhtarlarıyla sıkça bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can muhtarlardan gelen talep, şikâyet ve önerilerin kısa sürede neticeye kavuşturulması noktasında en üst düzeyde çalışmalarına devam ediyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Tantavi Sosyal Tesislerinde, Ümraniye’nin 35 mahalle muhtarıyla ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ münasebetiyle bir araya geldi. Programa ayrıca Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ile Ümraniye Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Sağlam ve Ümraniye ilçesindeki mahallelerin muhtarları katıldı.  

“MUHTARLARA ÖNEM VEREN BİR PARTİNİN TEMSİLCİLERİYİZ”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu; “Seçilmiş muhtarlarımıza, Cumhurbaşkanımıza ve milletimize vermiş oldukları destekler için ve 15 Temmuz sürecinde göstermiş oldukları kararlılık için teşekkür ediyorum. Bu süreçte muhtarlarımızdan da şehitler ve gazilerimiz olmuştur. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bundan sonrada bu mücadele devam edecek bu mücadelede desteğinizi bekliyoruz. Sayın Belediye Başkanım ve bizler muhtarlara fevkalade önem veren bir partinin temsilcisiyiz. Kurucu Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere genel başbakanımız milletvekilimiz verilen kıymetler noktasında yapılan hizmetler noktasında gerek özlük hakları gerek belediyemizin yapmış olduğu muhtarlıklarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında değer veren bir partinin temsilcisiyiz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bundan sonrada bu doğrultuda çalışacağız.” şeklinde konuştu.

  

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Ümraniye’deki çalışmaları bir düzen içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “3 bin 200 tane olan sokağımızı 100’er olarak ayırıp 32 müdürümüze pay ediyoruz. Ayrıca 25 soruda o sokaklarımızı tek tek inceliyoruz. Gelen 35 bin fotoğrafta, sokakların en güzel yerlerini gösteren fotoğraflar değil. Nerede bir arıza bir problem varsa o problemi gösteren fotoğraflar. Sonra ortaya sırasıyla hızlı acil koduyla, orta vade koduyla ve önümüzdeki sezon koduyla kodlayarak görev dağılımı yapıyoruz. Acil koduyla kodladıklarımızı bir ay içinde çözüyoruz. Yapım talimatını verdikten sonra verdiğimiz sürenin sonunda o arızanın olduğu yerde ilgili müdürlük tarafından tekrar kontrolü yapılıyor. Türkiye’de ikinci bir emsali var mıdır? Varsa kaç tane vardır, belediye olarak böyle bir tempoyla takip çalışması yapıyoruz” dedi. 

selyus