Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Ocak 2019

Başkan Can, site yöneticileriyle buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan sitelerin yöneticileri ile bir araya geldi. Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde gerçekleşen programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve site yöneticileri katıldı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A VE HALKIMIZA BAŞIMIZ EĞİK OLMASIN DİYE HİZMETİMİZİ EKSİK ETMEDİK”

Ümraniye’nin kentsel dönüşüm alanındaki başarısından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “İmar konusunda kazandırdığımız hareketliliğin ardından bugün Ümraniye İstanbul’da en çok tercih edilen ilçelerden biri haline geldi. 15 yıl içerisinde 1/5000’lik nazım planını yapmadığımız hiçbir bölge kalmadı. İnşaat sektörünün önünü açmak suretiyle son 15 yılda ilçemizin 320 bin bağımsız bölüme kavuşmasını sağladık. Ümraniye’de 320 bin yapı stoku var, bunun 215 bini bizim zamanımızda; kurala uygun, imara uygun binalar şeklinde yapıldı, bu da yüzde 66’ya tekabül ediyor.

Öte yandan sağlık ocağından camiye, kültür merkezlerinden sosyal marketlere 450’’nin üzerinde kalıcı esere imza attık. Ve bütün bunları yaparken devletin hiçbir kurumuna borcu olmayan bir belediyeyiz. Bunun yanı sıra; katkı ve desteklerimiz ile Ümraniyespor bugün güçlü rakibi Fenerbahçe’yi hem kendi evinde hem deplasmanda mağlup ederek Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıktı. Bu bir başarı hikayesidir. Ümraniyespor son 15 yıl içinde, amatör ligden süper amatör lige, daha sonra bölgesel amatör ligden, 3. lige, ardından 2. Lig’e ve en sonunda da Spor Toto 1. Lige yükseldi” şeklinde konuştu.

İlçemizin farklı noktalarında ihtiyaç sahiplerine hizmet eden Sosyal Marketlerimiz mevcut. Paranın geçmediği sosyal destek kartıyla alışveriş yapılan Sosyal Marketlerimizde ihtiyaç sahiplerinin marketten alışveriş yapar gibi alışveriş yapmasını sağlıyoruz. İçinde bulunduğumuz tesiste, evinde yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlılarımıza yılın 365 günü 2 öğün yemek yapılıyor ve evlerine kadar teslim ediliyor. Bunun yanı sıra afet halinde toplanma alanlarında, binlerce kişiye yemek yapma kapasitesi bulunan yemekhaneler ve güneş enerjisi sistemiyle enerji depolama sistemleri bulunuyor. Depreme en dayanıklı yapıların bulunduğu ilçe Ümraniye’dir” diyen Başkan Hasan Can, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmadığını belirterek “İnşallah bayrağı AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım beye devredeceğiz. Hamdolsun 15 yılımızı alnımızın akıyla tamamladık. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve halkımıza başımız eğik olmasın diye hizmetimizi eksik etmedik. Biz işimizi Allah rızası için ve hakkıyla yapmaya çalıştık. Bugün Ümraniye’de site olan yerde de olmayan yerde de huzur içinde yaşıyorsak bu devletin ve belediyemizin başarısıdır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

selyus