Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Ocak 2017

Başkan Can, TRT Haber’de

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Haber’de yayınlanan Ayla Çetinkaya’nın sunduğu Ya Olmasaydı programının canlı yayın konuğu oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Haber’de yayınlanan ve Ayla Çetinkaya’nın sunduğu ‘Ya Olmasaydı’ programının konuğu oldu. Başkan Hasan Can, programda Ümraniye’nin değişen imajı ve kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktardı.

Başkan Hasan Can göreve geldiklerinde Ümraniye’nin yalnızca bir sanayi kenti değil aynı zamanda bir ticaret ve cazibe merkezi olmasını istediklerini dile getirerek, “Ümraniye’nin imajını değiştirmek için çalışmaya başladık.” dedi.

Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanıyken yaptığı “Yolu, kanalizasyonu, kaldırımı yapmayan, ben belediye başkanıyım demesin, sokaktaki vatandaşın eksikleri doğrultusunda çalışmıyorsanız, siz o şehrin gerçek manada belediye başkanı değilsiniz” sözlerine atıf yaparak “Biz de çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz.”

Başkan Hasan Can daha sonra, meslek edindirme, evde bakım hizmeti, engelli hizmetleri, hanımeli projesi, bilgi evleri ve hoş geldin bebek projesiyle ilgili bilgiler aktardı.

ÜMRANİYE’DE KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALAN 11 METREKARE

“Ümraniye son yıllarda ekonomik olarak büyük bir değişim içinde, özellikle hem finans merkezinin bölgeye taşınıyor olması hem de 2B arazilerine yönelik düzenleme Ümraniye’nin çehresini baştan aşağı değiştiriyor ve bütün bunlar yapılırken de yeşil unutulmamış” diyen Sunucu Ayla Çetinkaya, Başkan Hasan Can’a sorularını yöneltmeye devam etti.  Başkan Hasan Can ise konuyla ilgili olarak; “Yaklaşık 9 milyon metre kareye yakın yeşil alanımız var, bu kişi başına 11 metre kare yeşil alan demektir. Avrupa standardı 7 metrekaredir.” diye konuştu.

“13 YILDA BİR TANE KAÇAK YAPIYA DA MÜSAADE ETMEDİK”

Başkan Hasan Can ayrıca, “Hükümetimizden ve devletimizden Allah razı olsun. 50 yıldır çözülemeyen 2B sorununu çözdü. Bizde Ümraniye’de bu konuda çalışıyoruz. Şehrin yüzde 60’ını yeniledik. Bu kadar üst seviye çalışmalar esnasında 13 yılda bir tane kaçak yapıya da müsaade etmedik. Binaları depreme en dayanıklı ilçe neresi derseniz, bilin ki orası Ümraniye’dir. Üstelik bütün bunlar yapılırken de belediyenin bütçesinin oldukça muntazam kullanıldık.” şeklinde konuştu. Başkan Can, “Bize devir edilen borçlar vardı, onları ödedik ve hiç borç yapmadık. Ümraniyespor da beş kuruş borcu olmayan bir spor kulübüdür.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program sunucu Ayla Çetinkaya’nın, Hanımeli Çarşısı, Bilgi Evleri, Sosyal Market ve Ümraniyespor Kulübünü gezerek yaptığı röportajların yayınlanmasıyla son buldu.

selyus