Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Şubat 2017

Başkan Can, “Türkiye’de asansör muayenesini kendisi yapan ilk belediyeyiz”

Türkiye’de asansör muayenesini kendisi yapan ilk belediye olan Ümraniye Belediyesi NTV akşam haberlerinde yer aldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, NTV’ye asansör faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapıyor ve bu hizmeti uygulayan Türkiye’deki ilk belediye, Ümraniye Belediyesi oldu.

Televizyon programlarına röportaj veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Asansör muayenesini kendi yapan ve Türk Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) bu belgeyi alan Türkiye’de ilk ve tek belediyeyiz. Başka bir kurumdan hizmet almak zorunda kalmıyoruz ve vatandaşa yüzde on daha ucuz hizmet sunabiliyoruz. Ayrıca bütün kontrolleri kendimiz yaptığımız için daha da emin oluyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi asansör denetimleri için sekiz kişilik bir ekip oluşturdu. İlçe genelindeki yaklaşık 11.000 asansörün denetimi bir yılda tamamlanacak. Kontroller için ilçe sakinlerinin belediyeye başvuru yapması gerekiyor.

 

selyus