Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Ağustos 2016

Başkan Can, “Ümraniye’de mezar olacak tek bina yaptırmadık”

Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediye Başkanı olarak Elhamdülillah, Ümraniye’de 12 yıldır insanlara mezar olacak bir tek binanın yapılmasına dahi müsaade etmemiş bir Belediye Başkanıyım.”

Ümraniye Belediyesi, 17 Ağustos Depremi’nin 17. yıldönümünde “Afet Bilgi Sistemi’yle bir yeniliğe imza attı. Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu. Projenin hayata geçirilmesi ile olası bir afet durumunda, belediye ekipleri ve ilgili kurumların ekipleri için ABİS kapsamındaki tüm bilgiler mobil ortamda erişime hazır durumda olacak ve afet müdahalesi bu bilgiler kapsamında gerçekleştirilecek. 

ABİS HAKKINDA

Ümraniye Afet Bilgi Sistemi’nde; afet sonrası toplanma alanları, geçici iskân/çadır alanları, öncelikli yollar, alternatif yollar, sivil tahliye yolları, sahra hastanesi kurulacak alanlar, tüm hastaneler, eczaneler, ecza depoları, trafik kontrol noktaları, afet istasyonlarının yerleri “Akıllı Harita” üzerinde belirlendi. Ayrıca, ileri dağıtım ve lojistik destek noktaları, su istasyonları, fırınlar, soğuk hava depoları; tüm kamu kurumları, belediye hizmet binaları, muhtarlıklar, polis noktaları, su vanaları, yangın hidratları; ilkyardım koordine merkezleri, hastaneler, ambulans bekleme noktaları, yaralı toplama merkezleri gibi tüm hayati bilgiler yer aldı. Böylelikle adres bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilecek ve gerekirse raporlanabilecek şekilde bir yazılım oluşturuldu.

ACİL YARDIM BUTONU HAYAT KURTARIR!

Yaşanabilecek herhangi bir felakette, vatandaşların “Acil Yardım Butonu’’ kullanması ile koordinat bilgileri anında Çağrı Merkezi’ne düşecek. Görevli operatör, bilgilerin geldiği yeri otomatik olarak tespit ettiği için acil müdahale ekiplerini seri ve doğru bir şekilde sinyalin geldiği yere yönlendirebilecek.

MOBİL ABİS (Mobil Uygulamalar ile acil eylem planları artık kullanıma hazır hale geldi.)

Ümraniye Belediyesi Mobil Uygulamalar bünyesinde; Mobil ABİS (Afet Bilgi Sistemi) harita uygulaması, 360° fotoğraflara erişebilme, artırılmış gerçeklik ve acil yardım butonu ile acil eylem planlarını aktif hale getirdi. “Hizmette ve kalitede örnek belediye olmak” vizyonu doğrultusunda, 2004 yılından itibaren çalışmalarına aralıksız devam eden Ümraniye Belediyesi, mobil uygulamalar ile acil eylem planlarını geliştirdi. Hayata geçirilen bu uygulamalar ile vatandaşların afet sırasında ve afet sonrasında can ve mal kaybının en aza indirilmesi amaçlandı.

BAŞKAN HASAN CAN: “TÜRKİYE 17 AĞUSTOS DEPREMİ İLE DERS ALMIŞTIR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 17 Ağustos 1999 depreminin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye birçok deprem yaşadı ama bu deprem Türkiye’nin yaşadığı depremlerin en vurucu olanıydı. 7,4 şiddetinde olması önemli bir faktördü ama en önemli faktör vurduğu bölgenin nüfus itibari ile çok sayıda insanın yaşadığı bir yer olmasıdır. Yani Anadolu’nun herhangi bir yerinde 7,4 şiddetinde bir deprem olmuş olsaydı, bu denli insan kaybı yaşanmazdı. Resmî kayıtlara göre 17 bin civarında insanımız o gece depremde vefat etti. Türkiye 17 Ağustos depreminde akıllanmıştır ve ders almıştır. 1999 depreminde görevde olan o anki hükümet neredeydi? Ortada yoktular. Ama AK Parti hükümetimizin göreve gelmesiyle, Van depreminde gerek afet yerine ulaşım olsun, gerekse arama kurtarma ve yardım çalışmaları olsun hükümetimiz başarılı olmuştur.  Ümraniye Belediye Başkanı olarak Elhamdülillah, Ümraniye’de 12 yıldır insanlara mezar olacak bir tek binanın yapılmasına dahi müsaade etmemiş bir Belediye Başkanıyım.” dedi.

17 Ağustos depreminin 17. yıldönümünde Ümraniye için önemli bir çalışmayı vatandaşların hizmetine sunduklarını da söyleyen Başkan Hasan Can; “Ümraniye ilçesi, gerek fiziki yapısı ve zemin açısından avantajlı olması, gerekse 2004’ten bugüne yapı stokunun yüzde 58’inin yenilenmiş olması bakımından İstanbul’da olası bir depreme en hazır ilçelerden birisidir. Ümraniye Belediyesi olarak, müdahale ve afet sonrası iyileştirmede ilçemizdeki tüm kurumlarla koordineli çalışmayı sağlamak, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayarak afet sonrası can ve mal kayıpları ile hasarları en aza indirmek amacıyla, Ümraniye Afet Bilgi Sistemini (ABİS) oluşturduk. Ümraniye Afet Bilgi Sisteminde vatandaşların olası bir afet öncesi ihtiyaç duyabileceği tüm hazırlıklarla ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek ve Aile Afet Planlamasını kolaylıkla yapabilecekler dedi. ABİS ile olası bir afet sonrası müdahale ve iyileştirme çalışmalarının altyapısını oluşturacak tüm bilgilerin mevcut olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, gerek 17 Ağustos Marmara depremi gerekse de Van depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum’’ diyerek sözlerini bitirdi.

selyus