Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Ocak 2016

Başkan Can, “Ümraniye, Türkiye’nin örnek ilçesi”

Ulusal Radyo ve TV Kanalları; ALEM FM, TGRT HABER, AKİT TV VE TV NET’in canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Altyapısı yenilenmiş, prestij caddeleriyle, parkları, kültür merkezleriyle ve diğer sosyal donatılarıyla Ümraniye, yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ulusal Radyo ve TV Kanalları; ALEM FM, TGRT HABER, AKİT TV VE TV NET’in canlı yayın konuğu oldu. ANDY-AR Yerel Yönetimler Performans Araştırma Sonuçları, kentsel dönüşüm, kalıcı eserler ve sosyal belediyeciliğin konu edildiği programlarda Başkan Hasan Can, anketlere de yansıyan büyük başarının hikayesini anlattı.

Göreve geldiği günden beri yüzlerce projeye imza atarak, ilkleri gerçekleştiren Başkan Hasan Can, Ulusal Radyo ve TV Kanalları; ALEM FM, TGRT HABER, AKİT TV VE TV NET’in canlı yayın konuğu oldu. Haber spikerleri Nevra Öner Varol, Ahmet Keser ve Reyhan Baysan Eken ile Radyo Programcısı Adem Metan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin son 12 yıldır gösterdiği değişimle, nasıl finans ve ticaret merkezi olma serüvenini anlattı. 

“ÜMRANİYE’DE YAŞAYAN HER VATANDAŞIMIZIN HİZMETİMİZDEN EŞİT ŞEKİLDE YARARLANMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

ANDY–AR Araştırma Şirketi’nin yaptığı anket sonuçlarını değerlendirerek söze başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “2004 yılından beri sadece görevimizi yapıyoruz. Gücümüz yettiği kadar da bunu devam ettireceğiz. Birgün bu görevi bıraktığımızda geriye dönüp bakınca ‘şuna da gücümüz yetiyordu ama yapamadık’ diyeceğimiz bir şey kalmasın istiyoruz. Bu doğrultuda belirlediğimiz misyon ve vizyonumuz ile; Ümraniye’de yaşayan her vatandaşımızın hizmetimizden eşit şekilde yararlanması ve çağın tüm imkanlarından istifade etmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”

Ümraniye’de kaçak yapılaşmaya izin vermeyerek, güçsüz binaları tespit ettik ve gerekli onarım çalışmalarını başlattık diyen Başkan Hasan Can, “295 bin yapı stoğunun 165 bini son 11 yılda yapıldı. Depreme dayanıksız binaların dönüşümü için imar düzenlemesi yaptık ve 65 bin binanın yenilenmesiyle de kentsel dönüşümü tamamladık. Devletten tek kuruş almadan, borçlanmadan, vatandaşlarımızla işbirliği içinde kentsel dönüşüm sistemiyle Türkiye’ye örnek olduk” dedi.

“ÜMRANİYE’Yİ TİCARET VE FİNANS MERKEZİ HALİNE GETİRDİK”

Başkan Hasan Can: “Ümraniye’yi sanayi şehrinden, ticaret şehri haline getirdik. İlçemiz, bugün Finans Merkezi,  ticaret merkezleri ve büyük şirketlerin yönetim merkezlerinin, yanı sıra birçok alışveriş merkezinin olduğu ve prestijli mekânlara sahip bir Ümraniye hâline geldi. 16 durağından 10 tanesi ilçemizde bulunan Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılışıyla da bölgenin değeri daha da katlanacak. Altyapısı yenilenmiş, prestij caddeleriyle, parkları, kültür merkezleriyle ve diğer sosyal donatılarıyla Ümraniye, yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor” dedi.

“11 YILDA 300’Ü AŞKIN KALICI ESER YAPTIK”

Yaptığımız kaliteli projelerle Ümraniye’nin marka değerinin arttığını sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi olarak, 11 yıllık süre içerisinde ilçemize kültür merkezleri, aile sağlığı merkezi, muhtarlık hizmet binaları, okullar, camiler ve spor salonları gibi 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların daha iyi şartlarda hizmet almalarını sağlamak ve ilçeye değer katmak adına yaptığımız çalışmalar, hız kesmeden devam ediyor” dedi.

“KİMSESİZLERİN HİMAYE EDİLDİĞİ BİR BELEDİYEYİZ”

Sosyal Belediyecilik alanındaki çalışmalara da değinen Başkan Hasan Can, “Vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriyoruz. 1970’li yılların belediyecilik anlayışı geride kaldı. Çünkü insanların beklentileri arttı, bizde bu beklentileri karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Benzer imkânlara sahip belediyelerin üstünde, onlara örnek olacak hizmetler sunmak vizyonu ve bu şehirde yaşayan herkese mümkün olan en güzel hayat standartlarını yaşatabilmek misyonuyla; ilçede yaşayan yardıma muhtaç ailelere her zaman destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Belediye olarak, 11 yıl içinde on binlerce aileye gıda yardımı yaptık. Yemek yapacak durumda olmayan hasta, yaşlı ve kimsesiz  vatandaşlarımıza sıcak yemek götürüyoruz. Gerekli kişisel bakımlarını yapıyoruz. Halil İbrahim Sofrası Aşevimiz sayesinde, 6 yıldır her gün 500 kişilik sıcak yemeği, dar gelirli vatandaşların kapısına kadar götürüyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

selyus