Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Ağustos 2016

Başkan Cani “Yenikapı da bir tarih yazdık”

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Dün farklı bir duyguyu yaşadık. Çünkü Yenikapı da bir tarih yazdık”

Yenikapı’da düzenlenen, Türkiye’nin en geniş katılımlı ilk mitingi olarak tarihe geçen ve her siyasi görüşten vatandaşı tek yürek yapan muhteşem ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından Ümraniye’deki 15 Temmuz Şehitler Meydanı da doldu taştı. 

7 Ağustos günü Yenikapı’da gerçekleştirilen 5 milyon kişinin katıldığı muhteşem ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından meydanlar yine boş kalmadı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı hınca hınç dolduran Ümraniyeliler ellerinde Türk bayrakları, dillerinde tekbirlerle millet iradesine sahip çıkmaya devam ediyor. Düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan ve Maliki Ejder Batur, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, BBP İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetimi, Ümraniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Coşkun Bilgin, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur’an tilaveti ve mehteran gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Bu alçak kalkışmanın üzerinden günler geçti ama sizler bu meydanı hiç boş bırakmadınız. Hepinizden Allah razı olsun. Bu meydanı ve Türkiye’nin bütün vilayetlerindeki meydanları terk etmeyen milletimiz, ne büyük bir millettir. Elhamdülillah kahraman milletimiz bu kalkışmaya dur dedi. Bu alçak kalkışmayı asla unutmayacak, zihinlerimizi daima canlı tutacağız” dedi. Yenikapı’daki muhteşem mitinge de değinen Mesut Özdemir, “Tüm dünya gördü ki, 5 milyon insanımız aynı heyecan ve yüreklilikle bir araya geldi. Bir olduğumuzu, iri ve diri olduğumuzu kanıtladık. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etsin” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “YENİKAPI DA BİR TARİH YAZDIK”

“Dün farklı bir duyguyu yaşadık. Çünkü Yenikapı da bir tarih yazdık” diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada, “Yenikapı miting alanının bu denli kalabalık olacağını tahmin etmiştim. 15 Temmuz’da ülkenin bağrına hançer sokulmuştur. Darbe girişimi aziz milletimizin göğsünde söndürülmüştür. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar tankların önüne yatarak, üstüne çıkarak darbeye engel olmamıştır. Bu tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Başkan Hasan Can: “Hınca hınç dolu olan miting alanına gelmeye devam eden vatandaşlarımızın birçoğu da vapurlardan inecek yer bulamayıp, geri dönmek zorunda kaldı. Üsküdar, Maltepe ve Pendik gibi sahillerde de Yenikapı’ya ulaşamayan vatandaşlarımız mitingi bu alanlardan canlı olarak izledi” dedi. “15 Temmuz darbe girişiminin ülkede kaos ortamı oluşturarak, bu kaos ortamında alevi-sünni, Türk-kürt-laz-çerkez çatışması çıkarıp iç savaşa neden olmak gibi kirli bir emeli de vardı” diyen Başkan Hasan Can, “Milletimiz tek yürek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla, nöbetlerimiz Çarşamba gününe kadar devam edecek. Biz de şimdi Kısıklı’ya geçiyoruz. Nöbetiniz kutlu olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ardından kısa bir konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Haftalardır bu meydanda bu millet için, kendi iradeniz için nöbet tuttunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerle ne kadar onur duysak azdır. Yine aynı şekilde dün Yenikapı’da da tek millet, tek yürek olduk. Milletimizin bu inancı olduğu sürece hiçbir hain amacına ulaşamayacaktır” dedi.

Program Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duasının ardından sona erdi ve vatandaşlar Demokrasi Nöbeti’ne 25. günde de devam etmek üzere Kısıklı’ya geçti.

selyus