Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Şubat 2023

Başkan Dursun, “Kadınlarımıza fırsatlar sundukça güzel bir Sultangazi’nin inşasını hep birlikte sağlayacağız”

Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi’nde (SU-MEKAN) çeşitli atölyelerde eğitim alan kadınlar, ürettikleriyle ev ekonomisine katkıda sundukları çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Dursun, “Bizler kadınlarımıza böyle fırsatlar sundukça, bu tarz projelerle onları sosyal hayatta daha çok güçlendirdikçe daha güzel bir Sultangazi’nin inşasını hep birlikte sağlayacağız.”

Sultangazi Belediyesi’nin kadınları sosyal hayatta destekleyen, üretici kimliklerini ortaya çıkaran Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKAN), faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

HOBİ MESLEĞE DÖNÜŞÜYOR

SU-MEKAN’da aldığı eğitimle el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştüren ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlar, ürettikleri materyalleri Sultan Kadın El Emeği Satış Noktası’nda satma imkânı buluyor. Kadınlar, çeyiz ürünlerinden hediyelik eşyalara birçok ürünü Sultan Kadın El Emeği Satış Noktası’nda Sultangazililerin beğenisine sunuyor.

SULTAN KADIN TÜM SULTANGAZİLİ KADINLARA AÇIK

Üstelik sadece SU-MEKAN’da eğitim gören kadınlar değil, el emeğini güvenli bir pazarda satışa sunmak isteyen Sultangazili kadınlar da bu fırsattan yararlanıyor. El emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulması için internetten talepte bulunan kadınların yapılan değerlendirmelerin ardından ürünleri alınarak Sultan Kadın El Emeği Satış Noktası’nda sergileniyor. Sergilenen ürünler, sıfır kâr ile satışa sunulurken, kadınlar da aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

SULTAN KADIN İLE ÜRÜNLER EMİN ELLERDE

Sultangazi Belediye Başkanı Avukat Abdurrahman Dursun, “SU-MEKAN’da verilen eğitimlerle hobilerini mesleğe dönüştüren azimli kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri Sultan Kadın satış noktasında sergileniyor. Ürünlerini güvenli bir pazarda satışa sunmak isteyen kadınlarımız için böyle bir fırsat sunulması bizler için çok önemliydi. Hep söylediğimiz gibi; güçlü kadın güçlü nesilleri doğurur. Bizler kadınlarımıza böyle fırsatlar sundukça, bu tarz projelerle onları sosyal hayatta daha çok güçlendirdikçe daha güzel bir Sultangazi’nin inşasını hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

selyus