Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Eylül 2019

Başkan Göksu, “1717 makam aracı var dediniz, Yenikapı’ya 10 makam aracı getirdiniz”

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Göksu, “Seçim dönemi “643 yöneticiye 1717 makam aracı tahsis etmişler, ben bunları seçimden sonra Yenikapı’da sergileyeceğim” diyerek kara propaganda yürüttünüz. Şimdi meclisin ve İstanbulluların huzurunda soruyoruz. Var dediğiniz 1717 makam aracı nerde? Yenikapı’ya sadece 10 adet makam aracı getirebildiniz. Onlar da başkanvekiliniz ve bürokratların kullandığı araçlar.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti. Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibini ağır bir dille eleştirdi.

Başkan Göksu, “643 yöneticiye 1717 makam aracı tahsis etmişler, ben bunları seçimden sonra Yenikapı’da sergileyeceğim” diye söyleyenler Yenikapı Meydanı’na sadece 630 araç getirtebildi ve bunların içinde de sadece 10’u makam aracı.

Başkan Göksu, “Gezi Olayları”nda başı çeken Tayfun Kahraman’ı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel  İyileştirme Daire Başkanlığına getiren İmamoğlu’nu eleştirdi.

BAŞKAN GÖKSU’NUN MECLİS KONUŞMASI

2019 senesi yeni çalışma döneminin meclise, İstanbul’a, ülke ve bütün insanlığa hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan İBB Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki selde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, zarar uğrayan İstanbullu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken, zararların karşılanması konusunda hükümetimize ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.

Diyarbakır’da anaların babaların güçlü iradeleri bölge halkına umut olmuştur. Evlatlarını terör örgütüne kaptırmak istemeyen yüreği yanmış ailelerin bu anlamlı ve kutlu direnişlerini destekliyor, buradan kendilerine İstanbulluların selamını iletiyorum” dedi.

İŞTEN ATTIKLARINIZA BANKAMATİK MEMURU DİYEREK EMEKLERİNE VE KENDİLERİNE HAKARET VE İFTİRA ETTİNİZ”

Başkan Göksu, “Seçim öncesi kimsenin işten atılmayacağı konusunda namus sözü verilmişti. Milletin gözü önünde verdiğiniz bu sözleri tutmamak için önce bu insanlara hiçbir delil ve belge olmadan bankamatik memuru diyerek emeklerine ve kendilerine hakaret ve iftira ettiniz.

İşten çıkarılan çalışanlar arasında onlarca yıldır İBB’de çalışan binlerce kişinin olduğunu milletimizden saklıyorlar. Kaldı ki hukuk devletinde işe başlama tarihi ne zamandır işten çıkarmak için hukuki dayanak olmuştur? Bu yapılan partizanlıktır.

Emek rozetten daha üstün bir değerdir. Herhangi bir rapora, tutanağa, idari karara ve ölçülebilir kritere dayanmadan çalışanları verimsiz, bankamatik memuru veya trol ilan ederek haklarını gasp ediyorlar” diye konuştu.

1717 MAKAM ARACI VAR DEDİNİZ, YENİKAPI’YA SADECE 10 ARAÇ MAKAM GETİREBİLDİNİZ”

Göksu, “Seçim dönemi “643 yöneticiye 1717 makam aracı tahsis etmişler, ben bunları seçimden sonra Yenikapı’da sergileyeceğim” diyerek kara propaganda yürüttünüz. Şimdi meclisin ve İstanbulluların huzurunda soruyoruz.

Var dediğiniz 1717 makam aracı nerde?

Yenikapı’ya sadece 10 adet makam aracı getirebildiniz. Onlar da başkanvekiliniz ve bürokratların kullandığı araçlar. Bu araçlar hizmet fazlası ise 2 Ağustos 2019 tarihli sözleşme ile yaklaşık bir öncekinin üç katı maliyetiyle İSKİ’ye 997 ilave aracı neden kiraladınız.

Yenikapı’ya getirdiğiniz sonra bir gece yarısı operasyonu ile geri aldığınız görev yeri ve plakaları elimizde olan araçları bir daha hizmete sokmayacağınızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“VAKIF VE DERNEKLERE HİÇBİR NAKDİ YARDIM YAPILMAMIŞTIR”

Başkan Göksu, “Eğer aksini yaparsanız Grup Başkanvekiliniz Sn Engin Altay’ın da belirttiği gibi mahçup olursunuz. İstanbul için, gençlerimiz için, ihtiyaç sahipleri için, öğrencilerimiz için barınmadan iaşeye bir çok ihtiyacını karşılayan vakıflar ve derneklerle ilgili asılsız itham ve iftiralarda bulundular.

Bir takım kurgu rakamlarla bu vakıf ve derneklere nakdi yardımlar yapılmış algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Oysa ki bu vakıf ve derneklere hiçbir nakdi yardım yapılmamıştır.

Zira sivil toplum örgütleri kamunun zaman zaman ulaşmakta zorluk çektiği noktalara ulaşabilmekte ve yerel yönetimlerin yükünü paylaşmaktadırlar. Esasında bu tavırlarıyla vakıfları değil, onlardan hizmet alan binlerce öğrenciyi ve ailelerini cezalandırıyorlar” dedi.

“3. KÖPRÜYE, 3. HAVALİMANINA KARŞI ÇIKAN BİRİNİN İSTANBUL’A HİÇBİR KATKI SUNAMAYACAĞI AŞİKARDIR”

2013 yılında ağaç bahanesiyle ortaya çıkan Gezi olaylarında başı çeken bir ismi bugün maalesef İBB’de yönetici yaptılar diyen Göksu, “Dün İstanbul için yapılan mega projelere karşı çıkan bir kişi bugün Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına atandı.

3. köprüye, 3. Havalimanına karşı çıkan birinin İstanbul’a hiçbir katkı sunamayacağı aşikardır. Devleti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçuyla yargılanan birinin, İstanbul’da yönetici olmasını İstanbulluların takdirine bırakıyoruz.”

“İBB BAŞKANININ YÖNETİM FELSEFESİ ‘İCRAAT YAPAMIYORSAN ŞOV YAP’”

Başkan Göksu, “Yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor. 2 milyon 670 bin ilk, orta ve lise, 1 milyon 250 bin üniversite olmak üzere 4 milyon öğrenci için yeni eğitim öğretim sezonu başlıyor. Yeni dönem hayırlara vesile olsun. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Eğitim öğretim sezonu başlarken seçimde meydanlarda televizyonlarda öğrencilere vaadedilen bursların akıbetini de tüm öğrencilerimiz adına sormak istiyoruz.”

Göksu, “İBB Başkanı, göreve geldiği günden bu yana tatilden ve göreviyle ilgisi bulunmayan seyahatlerden arta kalan zamanının tamamını iki şeye ayırdı. 1- Olmayan makam araçları, 2- yaptığı zamlar.

İlkokul öğrencilerine servis bedava olacak dediler, servislere zam yaptılar. Minibüslere, taksiye, arabalı vapura hatta gençlerin büyük zevkle bindiği bisikletlere bile zam yaptılar.

Bedava su dağıtacağız dediler, Hamidiye damacana suya zam yaptılar.  Bir de bunlara zam değil, finansal düzenleme diyerek İstanbullu hemşehrilerimizin akıllarıyla alay ettiler.

İstanbul’un gerçek gündemi makam aracı olarak sundukları kamyonetler değil, eğitim olmalıdır. Kültür olmalıdır. Deprem riski olmalıdır. Üretim olmalıdır. Ulaşım olmalıdır.

Bunlara eğilmek çok çaba, alınteri, bilgi ve samimiyet istediği için bunlardan kaçıyorlar.

Maalesef görüyoruz ki İBB Başkanının yönetim felsefesi ‘icraat yapamıyorsan şov yap’. Bu anlayış, tatil yapmak gibi İBB Başkanına çok yakışıyor olabilir ama emin olsunlar ki İstanbul gibi büyük bir kente yakışmıyor. İstanbul bunu haketmiyor” diyerek konuşmasını tamamladı.”

selyus