Başkan Göksu, “Başkan İmamoğlu Paris protokolünü meclise getirmeden imzaladı!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili protokolünün meclis kararından önce imzalandığı için bu protokolün olmayacağını savunmuştu. İmamoğlu’nun manipülasyonunu Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ortaya çıkardı. İBB Meclisi’nde konuşma yapan Göksu, İmamoğlu ile Paris Belediye Başkanı arasında yapılan protokolün bir buçuk ay sonra Meclis’e geldiğini anlattı. Göksu, “Hukuken yanlış mı değil. İdari işlemin tamamlanmasıdır. Ama manipülasyon yapmak için illa yanlış söylemek zorunda değilsiniz” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Mecliste söz alarak Başkan Ekrem İmamoğlu’nun manipülasyonundan bahsetti.

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin protokolünün hukuksuz olduğunu iddia ederek İBB olarak Kanal İstanbul projesinden çekildiklerini duyurmuştu ve “Bu protokol, atanmış geçici büyükşehir belediye başkanı tarafından, meclis kararı olmadan imzalandığı için zaten hukuksuzdur. İmzalandıktan 2 ay sonra Meclis tarafından karar alınmaya çalışılmıştır” ifadelerini kullanarak projeyi itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuş ve hukuksuz olduğunu öne sürmüştü.

İmamoğlu’nun bu açıklaması AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu tarafından bugün gerçekleştirilen İBB Meclis toplantısında belgeleriyle ortaya konuldu. Göksu, İmamoğlu’nun “hukuksuzluk” olarak nitelediği “meclis kararı olmadan proje onaylama” eylemini İmamoğlu’nun Paris Belediye Başkanı ile meclis kararından önce imzaladığı protokollerle gerçekleştirdiğini belgeleriyle ortaya koydu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aralık ayında İBB’nin Saraçhane’deki binasında basın toplantısı düzenleyerek Kanal İstanbul projesi protokolünden çekileceklerini duyurdu. Projenin “hukuksuz” olduğunu iddia eden İmamoğlu, “Bu protokol, atanmış geçici büyükşehir belediye başkanı tarafından, meclis kararı olmadan imzalandığı için zaten hukuksuzdur. İmzalandıktan 2 ay sonra Meclis tarafından karar alınmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla hukuksuzluğu geri almak benim görevimdir.” İfadelerini kullandı.

“HUKUKSUZLUĞA” PARİS’TE İMZA ATTI!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Paris’te, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile İstanbul-Paris ‘Kardeş Kent’ Protokolünü imzaladı.

AK Parti İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu İmamoğlu’nun “hukuksuzluk” olarak nitelediği eylemi İmamoğlu’nun da gerçekleştirdiğini bugün yapılan İBB Meclisinde belgeleriyle ortaya koydu.

Ekrem İmamoğlu’nun yalanını ortaya çıkaran Göksu, İmamoğlu’nun iki yüzlü tutumunu da belgeleriyle gözler önüne serdi. Göksu şöyle konuştu:

“Allah öyle bir denk getiriverdi ki. Dedi ki efendim meclis kararından önce belediye başkanı imzalamış. Onun için bu olmaz. Peki soruyorum şimdi size. 2 Ekim’de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş Paris Belediye Başkanı ile protokol imzalamış. Meclis’e ne zaman geliyor. Tam bir, bir buçuk ay sonra. Dedim ya Allah insanı iddiasıyla vururmuş. Şimdi ondan dolayı bu protokol geçersiz diyeceksiniz. Ama diz gidip Paris Belediye Başkanı ile protokol imzalayacaksınız. İmzaladıktan bir, bir buçuk ay sonra Meclis’e bu protokolü kabul et diye göndereceksiniz. Hukuken yanlış mı değil. İdari işlemin tamamlanmasıdır.” Sabah

selyus