Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Şubat 2020

Başkan Göksu’dan ‘Dernekler mahalle mektebi olsun’ teklifi

Esenler’deki STK temsilcileriyle buluşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Dernekleri; çocuklara, kadınlara, mahalle sakinlerine hizmet eden Mahalle Mektepleri haline getirelim” teklifinde bulundu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de görev yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlenen istişare toplantısı, hep birlikte yenilen yemeğin ardından başladı. Esenler’de yaşam kalitesini arttırmak üzere Esenler Belediyesi ile ilçedeki STK’ların ortaklaşa neler yapabileceklerinin konuşulduğu toplantıya katılım yoğundu.

DERNEKLERE BELGESEL MÜJDESİ!

Esenler’de yer alan derneklere, yörelerini anlatan belgeseller yapılacağı müjdesini veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’de yer alan 40 ilin derneklerini anlatan belgesel yapacağız. Bu belgeselleri yerinde çalışmalar yaparak hazırlayacağız. En yüksek nüfuslu ilimizden başlayarak her ay iki tane belgeseli derneklerimize teslim edeceğiz” dedi.

GELİN, MAHALLE MEKTEPLERİ YAPALIM

Esenler’deki dernekleri “Mahalle Mektepleri” haline getirme teklifi sunan Göksu, “Derneklerimizi çocuklarımızın ders çalışacağı, kadınlarımızın sohbet edeceği, mahalledeki insanlarımızın eğitimine katkı sunacak ‘Mahalle Mektepleri’ haline getirmek istiyoruz. Derneğini kütüphane haline getirmek isteyenlere de kütüphane yapıp kitap vereceğiz” diye konuştu. Teklife olumlu yaklaşan STK temsilcileri, Göksu’ya alkışlarıyla karşılık verdi.

RAMAZAN’DA YEMEKLER SİZDEN, HER ŞEY BİZDEN

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da STK’lar ile birlikte yürüyeceklerini söyleyen Göksu, “Ramazan ayında Dörtyol Meydanı’nda yöre derneklerimizle açtığımız Anadolu Sokağımız bu yıl da devam edecek. Şehit Türkmen Tekim İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde yaptığımız, benden önceki belediye başkanı ağabeyimizin adını verdiğim Mehmet Öcalan Spor Kompleksi’ni Ramazan ayı boyunca STK’ların iftarlarını vermeleri için hazırlıyoruz. Masa, sandalye, sahne, garson, davetiye her şey bizden, yemekler sizden” dedi.

BİR ADIMA ON ADIMLA GELMEYE HAZIRIZ

Memlekete faydalı her proje ve etkinlikte STK’larla bir araya geleceklerini aktaran Başkan Göksu, “Derneklerimizle çeşitli platformlarda bir araya gelebileceğimiz farklı organizasyonlar yapalım istiyorum. Bilgi yarışması, futbol organizasyonu, spor müsabakaları… Siz bu memleket için, bu memleketin çocukları için bir adım gelirseniz, biz on adım gelmeye hazırız” şeklinde konuştu.

selyus