Başkan Göksu’dan İBB’ye İstanbul’da salgının merkezi “toplu (b) ulaşım” için çözüm önerileri

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li İBB yönetiminin salgın sürecinde İstanbul’u boşverdiğini söyleyerek, koronavirüs salgınını kontrol etmek için ulaşımdan sosyal yardıma, lojistikten servisleri toplu taşımada değerlendirmeye kadar çözüm önerileri sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB yönetiminin salgın sürecini çok kötü yönettiğini ve İstanbul’u boşverdiğini, ulaşımdan gıdaya ve lojistiğe kadar hiçbir çözüm önerisi getiremediğini söyledi.

“SİZ BU SALGINDA TAM ANLAMIYLA İSTANBUL’U BOŞ VERDİNİZ”

Başkan Göksu, “Bu süreçte yapmamız gereken, fert ve kurum olarak en ciddi tedbirleri almak olmalıdır. Ancak İBB Başkanının ağzından bugüne kadar, sözde ölüm sayısını açıklamanın dışında salgına dair herhangi bir tedbir ve çözüm önerisi duydunuz mu? İstanbul’da salgının bulaş merkezinin toplu taşıma araçları olduğu açıklanmışken, salgında İstanbul’un ulaşım stratejisi hakkında bir kelime duydunuz mu? Salgında İstanbul’un gıda temini ve lojistik hizmetleri hakkında bir kelime duydunuz mu? Salgın gibi önemli bir süreçte İstanbul gibi bir mega kenti yönetiyorsanız, sizden yönettiğiniz şehirle ilgili stratejik kararlar ve adımlar atmanız beklenir. Siz bu salgında tam anlamıyla İstanbul’u boş verdiniz. Bir de her gördüğünüz kameraya; “mahvolduk, battık, bittik, aklımı oynatacağım, üzülüyorum” türünden beylik laflar ettiniz” dedi.

selyus