Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Ocak 2017

Başkan Hasan Can, “Cennet Köşeler”in konuğu oldu

Beyaz TV’de yayınlanan Mert Savaş’ın sunduğu “Cennet Köşeler” programında bu hafta Ümraniye anlatıldı. Programın bir kısmında Ümraniye’deki değişimi gerçekleştiren Başkan Hasan Can ile sohbet edildi.

Ülkemizin eşsiz güzelliklerine sahip farklı yörelerinin tanıtımının yapıldığı Beyaz TV’nin sevilen turizm ve seyahat programı olan Mert Savaş’la Cennet Köşeler’in bu seferki durağı  Ümraniye’ydi. 

Programa, Ümraniye’nin gözdesi, Mesire Alanı’nı gezerek başlayan Mert Savaş, ‘’Ümraniye’de bir tarafta plazalar diğer tarafta huzur veren çam ağaçları var” dedi. Ardından Ümraniye’nin gururu olan Ümraniyespor’un tesisini gezen Mert Savaş, “Ümraniyespor tesisinin bulunduğu şu anki yer, 1993 yılında çöp patlamasının gerçekleştiği bölgeydi.  Bugün bakıldığında ise bu bölge Ümraniye’de sporun merkezi haline geldi” dedi.

Cennet Köşeler, programına Ümraniye’nin Hanımeli ve Sanatkarlar Çarşısı ile devam edildi. Çok sayıda vatandaşla kısa kısa sohbetler gerçekleştiren Mert Savaş’ın bir sonraki durağı Ümraniye Belediyesi’nin Hayvan Barınağı oldu. Ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile röportaj yapıldıktan sonra program Ümraniye’de bulunan tarihi Hekimbaşı Av Köşkü’nde son buldu.

Röportajda Başkan Hasan Can; “Kalabalık bir kasaba olan Ümraniye’yi bugün çağdaş bir kent haline getirdik” dedi. Daha sonra göreve geldiği 2004 yılından günümüze kadar devam eden çalışmalarından bahseden Başkan Hasan Can; “Sanayi merkezi olan Ümraniye bugün ticaret merkezi haline geldi” dedi. Ayrıca Başkan Hasan Can, Ümraniye’de her bankanın ve her markanın şubesinin bulunduğunu söyledi.

Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe verdikleri önemi anlatan Başkan Hasan Can, kimsesiz, evinde yemek pişiremeyecek olan vatandaşlar için, sosyal marketlerden aşevlerine kadar birçok hizmetten bahsetti. Daha sonra Ümraniyespor’un gelişiminden bahseden Başkan Hasan Can Ümraniye Belediyesi’nin ve Ümraniyespor’un beş kuruş borcu olmadığını da sözlerine ekledi. Ardından Ümraniye Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 15 Temmuz’la ilgili belgeseli gözyaşlarıyla izlediklerini ifade eden Mert Savaş, Başkan Hasan Can’a 15 Temmuz’la ilgili düşüncelerini sordu.

Başkan Hasan Can ise, “15 Temmuz millî bir davaydı. Allah milletimize acıdı, feraset verdi. O gece Rabbim insanımızın yüreğinden ölüm korkusunu kaldırdı. İhtiyacımız olan millî beraberlik ve kardeşlik duygusu o gece şahlandı ve Elhamdülillah devam ediyor” dedi.

Programın kapanışını yapan sunucu Mert Savaş, ev sahipliği için başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi çekebilir

Başkan Erdem, koltuğu devretti

Başkan Erdem, koltuğu devretti

selyus