Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Şubat 2017

Başkan Hasan Can, CNN Türk’te

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, CNN Türk’te yayınlanan ve Saynur Tezel’in sunduğu Günlük Programı’nın canlı yayın konuğu oldu.

CNN Türk televizyonunda yayınlanan ve sunuculuğunu Saynur Tezel’in yaptığı, Günlük Programı’nın canlı yayın konuğu olan Başkan Hasan Can, yayın öncesinde Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ı ziyaret etti. Ardından yayına geçerek, Ümraniye’nin değişen imajı ve kentsel dönüşüm sürecini anlattı. “Her ilçenin kendine has özellikleri var” diyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Can, “Ümraniye’nin son 13 yılda yüzde 60’ını yeniledik.  Şu anda Ümraniye’de 305 bin bağımsız bölüm var, 175 bin tanesi bizim zamanımızda yapıldı. Yani bir anlamda şehrin yüzde 60’ını yeniledik ve bunların da 75 bininin eskileri yıkılıp, yenileri yapıldı.” dedi. Başkan Hasan Can: “Geriye kalan 130 bin bağımsız bölümün yaklaşık 50 bin tanesi 2B alanında, burada 13.200 parsel yani 1.000 hektar arazi var, bu 13.200 parselde de yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm bulunuyor. Geriye kalan 80 binin bir kısmı da 99 depremi sonrasında yapı denetim şirketlerinin denetiminde yapılmış binalar” diyerek Ümraniye’nin değişim sürecini ve depreme dayanıklılığını ayrıntılarıyla anlattı.

Başkan Hasan Can daha sonra, Kazım Karabekir, Elmalıkent, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar, Hekimbaşı bölgelerinde bulunan 2B arazilerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının çıktığını, 1 aylık askı sürecinden sonra, Ümraniye Belediyesine gelmesiyle beraber 1/1000 ölçekli nazım imar planı hazırlanacağını ve 2017’nin sonbaharında bu bölgelerde ruhsatlı inşaat yapımına başlanacağını söyledi. “Ben inanıyorum ki 3-5 yıl içerisinde 2B bölgelerinde bir tek gecekondu kalmayacak” diyen Başkan Hasan Can, “3000 parsel de Dudullu bölgesinde 10 mahallemizde var, oraların özelliği Kazım Karabekir bölgesinden daha farklı, oraların da imar hazırlıklarını yapıyoruz, inşallah orayı da önümüzdeki sonbahara yetiştirmeye çalışıyoruz. Yani önümüzdeki sonbahardan itibaren 50 bin hanenin bulunduğu 13.200 parsel 2B arazileri de tamamen dönüşüm sürecine girecek. Ümraniye şu haliyle yüzde 60’ı yenilenmiş bir şehirdir. İnşallah önümüzdeki 5-10 yılda, İstanbul’daki ilçeler içerisinde depreme en hazırlıklı ilçelerden birisidir” dedi.

Başkan Hasan Can, Ümraniye Afet Bilgi Sistemi hakkında bilgiler vererek,  vatandaşların olası bir afet öncesi ihtiyaç duyabileceği tüm hazırlıklarla ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabileceğini, Aile Afet Planlamasını kolaylıkla yapabileceğini ve ABİS ile olası bir afet sonrası müdahale ve iyileştirme çalışmalarının altyapısını oluşturacak tüm bilgilerin elektronik ortamda mevcut olduğunu söyledi.

Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniye Belediyesinin Geleneksel 13. Resim, Hikâye ve Şiir yarışmasının konusunu da 15 Temmuz olarak belirlediklerini ve “Türkiye o gecenin resmini, hikâyesini ve şiirini bekliyor” başlığıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

selyus