Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Ekim 2017

Başkan Hasan Can, “Hiçbir zaman adaylık hesabı yapmadık”

Uluslararası Çin Devlet Radyosu CRI TÜRK FM’de yayınlanan “Erkan Tan Vakti” radyo programının canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hiçbir zaman adaylık hesabı yapmadık. Bize ne görev verildiyse onu yaptık ve yine yaparız” diye konuştu.

Uluslararası Çin Devlet Radyosu CRI TÜRK FM’de Erkan Tan tarafından yayınlanan “Erkan Tan Vakti” programının canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, son dönemlerde yaşanan olaylara değinerek, ABD’nin Türkiye’den yapılan vize başvurularını askıya almasının yanlış olduğunu belirtti. Ardından ilçedeki değişim sürecinden bahseden Başkan Hasan Can, “2004 yılında göreve geldiğimde Ümraniye’yi kasaba görüntüsünden uzaklaştırarak; kültür, turizm ve ticaret şehri haline getirmeyi amaçladık. Çalışmalarımız doğrultusunda da Ümraniye’yi, turizmden pay alan bir ilçe haline getirdik” dedi.

“ÜMRANİYE’DE 315 BİN YAPI STOKUMUZ VAR”

Göreve gelir gelmez gecekondu yapılaşmasını durdurduklarını söyleyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de bir tek gecekondu yaptırmamış bir belediyeyiz. 14 yılda verdiğimiz inşaat ruhsatları ile depreme dayanıklı bina yapılmasını sağladık. Ümraniye’de 315 bin yapı stokumuz var, bunun 185 bin civarındaki kısmı bizim zamanımızda yapıldı. Birkaç aya kadar 5 binlik planlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçip, ruhsatlar verilecek” şeklinde konuştu.

“SON 14 YILDA İLÇEYE 450 KALICI ESER KAZANDIRDIK”

İlçedeki arazi sahiplerinin tapu alması için yeniden imar planı da yapmak istediklerini belirten Başkan Hasan Can,“2B arazi sahiplerinin yüzde 35’i tapu alamayacaktı. Yeni imar uygulaması sayesinde tapu almalarını sağlayacağız. O yüzden arazilerine sahip çıksınlar. Son 14 yılda ilçeye 450 kalıcı eser kazandırdık. 35 mahallemizde de kültür merkezi ve bilgi evimiz var” diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN ADAYLIK HESABI YAPMADIK

“Devletin hiçbir kurumuna beş kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz” diyen Başkan Hasan Can, aynı şekilde 1. Lig’de olan Ümraniyespor’un da 5 kuruş borcu olmadığını sözlerine ekleyerek, “Hiçbir zaman adaylık hesabı yapmadık. Bize ne görev verildiyse onu yaptık ve yine yaparız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

selyus