Başkan Keskin, “Tüm çabamız hemşehrilerimiz için”

Tapu çözümünü ‘birlikte başardık’ diyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Tüm çabamız hemşehrilerimiz için”

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, tapu ve rayiç bedelleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı açıklamada; Sultanbeyli’de bugüne kadar kimseyi mağdur etmediklerini, tüm işlemleri kanuna uygun şekilde şeffaf biçimde yürüttüklerini ve tek amaçlarının daha önce de olduğu gibi vatandaşın lehine çözümler üretmek olduğunu söyledi.

“RAYİÇ BEDELLER, 2012 YILI BAZ ALINARAK BELİRLENDİ”

2009 yılında göreve gelir gelmez en öncelik verdikleri konunun tapu meselesi olduğunu vurgulayan Başkan Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu aktararak kendisinin de destekleriyle bu konuda çözümler ortaya koyduk. Geçtiğimiz dönem içinde birçok hisseli parseli, imarlı ve ifrazlı hale getirerek hemşehrilerimize tapularını veriyoruz. Rayiç bedeller; kanuni zorunluluktan dolayı, 2012 yılında çıkartılan 2B kanunu baz alınarak oluştu. İlçe sakinlerimiz, en uygun fiyatlarla tapularına kavuşsun diye, kanunun el verdiği tüm imkânları sonuna kadar kullanıyoruz. 400 metrekare ve altına %50 indirim uygulandı. Ayrıca tebligatın ardından başvuru süresi bulunuyor. Diğer taraftan peşin ödemede ilave olarak %20 indirim ve 5 yıl da taksit imkanı söz konusu. Ayrıca 1 yıldır bu konuda hizmet veren mülkiyet ofisimizde ve birçok iletişim mecrasında vatandaşlarımızı bilgilendiren açıklamalar yaptık.” dedi.

“ASLA MAĞDURİYET DEĞİL ÇÖZÜM ÇABASINDAYIZ”

Başkan Keskin, “Tabi ki hemşehrilerimizin alım gücünün farkındayız. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren insanımıza, hazırlığınızı yapmanızda fayda var, biz bu konuyu çözeceğiz dedik. Buna rağmen birileri halkımızı yanlış yönlendirerek bu süreci kendi siyasetlerine alet ediyor ve gizliden çözümsüzlük istiyorlar. Bizimse amacımız, dün olduğu gibi bugün de Sultanbeyli’mizin lehine olan süreçleri hayata geçirmek ve vatandaşlarımızın huzurla yaşadığı mekanların tapularını kendilerine takdim etmek. Konunun yakinen takipçisi olduğumuzun vatandaşlarımız tarafından bilinmesini arzu ediyorum. Hemşehrilerimiz rahat olsun. Asla mağduriyet değil çözüm çabasındayız” şeklinde konuştu. Kaynak: Sancaktepe Haberler

selyus