Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Ocak 2017

Başkan Türkmen, Üsküdar’ın değer katacak projelerden bahsetti

Anadolu Yakası yerel gazetecilerle bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede devam eden ve başlayacak olan önemli projelerden bahsetti.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gazeteciler gün dolayısı ile Anadolu Yakası yerel medya ile bir araya geldi. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada Üsküdar’la ilgili bugüne kadar yapılan hizmetler, hayata geçen önemli projeler ve önümüzdeki süreçte bitmesi planlanan projeler üzerinde sohbet oldu, sorular soruldu. Yerel gazetecileri misafir eden Başkan Türkmen, “Değerli arkadaşlar, bugün sizinle bir araya gelmemizin sebebi olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Daha sağlıklı, daha başarılı, daha huzurlu, daha güzel haberlerin toplumla paylaşılacağı nice “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” temenni ediyorum. Bizim gazeteci dostlarımızla gerek yerelde gerekse genelde yaptığımız faaliyetlerin halka duyurulması noktasında sizlere teşekkür ediyorum ki; sizlerle iyi bir birlikteliğimiz var. Temenni ediyorum bu birlikteliğimiz böyle uyum içerisinde devam eder. Bugün burada özelde Üsküdar’la, genelde de ülkemizle ilgili muhabbet edebiliriz”

ÜSKÜDAR’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER

Şu an Üsküdar’da en gündem de olan ve 16 mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm, bir diğer adıyla örnek dönüşümle ilgili sorulan sorulara detaylı cevap veren Başkan Türkmen, “Biz teknik anlamda üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık, bundan sonra iş vatandaşlarımıza kalıyor. Boğaz görünümlü mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızdan ricamız; birilerinin yalan bilgilerine kanmasınlar. En sağlıklı bilgiyi belediyemize gelip öğrenebilirler. 35 yıllık kangren olmuş bir sorunu çözdük. Bu zarar görmemesi lazım.” diye konuştu. İlçede başlayacak olan diğer projelere de değinen Başkan Türkmen, halen devam eden Üsküdar Meydanı, Harem-Beylerbeyi Sahil düzenlemesi, Çamlıca Camii, Çamlıca verici kulesi, Harem Otogar, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı projelerinden bahsetti. Eğitime verdikleri önemin altını çizen ve onlarca okulu ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın ihtiyacı olduğu mahallere okul yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Başkan Türkmen, bir diğer önemli ihtiyaç olan 50 Cami’yi  ilçeye kazandırdıklarını dile getirdi. 

selyus