Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2018

Başkan Türkmen, Ahmet Hakan’a cami gerçeğini köşesinde yazdırdı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun, eleştirel olarak yazdığı cami gerçeğini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den öğrendi ve köşesine taşıdı.

Hürriyet Gazetesi’nin önemli köşe yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun, araştırmadan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i arayıp gerçekleri öğrenmeden, tamamen provokatör CHP ağzıyla köşesine taşıdığı yazıdan bir gün sonra Başkan Türkmen’den özür diledi.

Ahmet Hakan köşesinden: “İkna etmek yok… Cemaatle diyalog kurmak yok… Doğru dürüst iletişim yok… Mahalleliyle işbirliği yollarını aramak yok… Şefkat yok… Merhamet yok… Caminin hocasıyla bile işbirliği yapmak yok.

Peki, ya ne var?

Sabaha karşı dozerlerle camiyi yıkmak var… İtiraz edenlere biber gazı sıktırmak var… Meseleyi büyütmek var… Muhalefetin eline bulunmaz koz vermek var.

Kısacası…

Yok böyle basiretsizlik, yok böyle beceriksizlik, yok böyle başarısızlık!” diye yazmıştı!

CHP’lilerin palavralarına inanarak bilmediği bir konuyu kaleme alan Ahmet Hakan Coşkun, gerçekleri öğrendikten sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den özür diledi ve Başkan Türkmen’in cevap hakkını aynen yayınladı.

Ahmet Hakan için bu da bir erdemliliktir.

Üsküdar’a kazandırdığı yüzlerce eserle Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasından gösterilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Ahmet Hakan Coşkun’a yazdığı cevap:

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI: CAMİYİ İSTİSMAR EDİYORLAR!

Başkan Hilmi Türkmen “Dert cami değil ki! Cami istismar ediliyor. Mesele buradadır”

İşte Başkan Türkmen’in söyledikleri:

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Çok iddialı bir projeyi hayata geçiriyoruz. 1900 konut yapıyoruz. İki yıldır çalışıp çabalayıp oluşturduk bu projeyi… Kimseyi mağdur etmiyoruz, mağdur yok.

DERT CAMİ DEĞİL: Bu dönüşüme çeşitli nedenlerle itiraz edenler var. Onlar camiyi istismar ediyorlar. Dertleri cami değil. O nedenle de camiyle ilgili her türlü iletişime kapalılar.

İMAM GİTTİ: Ben o mahallede oturuyorum. Evim o caminin yanında. Cami iki aydır ibadete kapatılmış durumda. Caminin imamı ayrıldı. Camide imam yok. Minareden “camimiz yıkılıyor” diye bağıran adam imam falan değil, provokatör. Bu provokatörün kimliği tespit edildi, savcılık soruşturma açtı.

TİNERCİ YATAĞI: 2 Ağustos tarihinden beri ibadete kapalı olan cami binası, tinerci yatağına dönüşmek üzereydi. Vatandaşlarımız bundan şikâyetçiydi. Yıkımı gerçekleştirmek zorundaydık. Camiyi yıktık ama imar planımız hazır, aynı yerde yine cami yapılacak.

SABAHA KARŞI YIKIM: Gündüz caminin etrafına çoluk çocuğu dolduruyorlar. Biz de “kimsenin başına bir şey gelmesin” düşüncesiyle sabaha karşı yıkımı gerçekleştirdik. Maksadımız buydu, başka bir şey değil.

AYNI YERE CAMİ: Cami arsasını kimseye peşkeş çektiğimiz falan yok. İmar planımız ortada… Aynı yere çok güzel, çok zarif, çok modern bir cami yapacağız. Mevcut camimiz çok eski, depreme dayanıksız ve harabeydi…

TANAL’A ELEŞTİRİ: CHP’li Mahmut Tanal, daha önce bizim bir cami projemizi engellemek maksadıyla eylem yapmıştı. Aynı Mahmut Tanal, bu sefer de “camiyi yıktırmayız” diye eylem yapıyor. Derdi cami değil ki!

selyus