Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Ocak 2019

Başkan Türkmen, Atakent site sakinlerine geri dönüşümden bahsetti

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen site sakinlerinin taleplerini dinlemek için site ziyaretlerine Cumhuriyet Mahallesi’nde Akkent Sitesi ile devam etti. Burada site sakinlerine geri dönüşümden bahsetti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, site sakinlerini öncelikle Valide Sultan Gemisi’ne davet ederek başladığı konuşmasında; “Üsküdarımıza onlarca eser kazandırdık. Bunlardan bir tanesi de Valide Sultan Gemisi, sizleri gemimize davet ediyoruz. Tamamen ücretsiz aynı zamanda belediyemize ait araçlarla evinizden alınıp, evinize tekrar bırakılıyorsunuz” diye konuştu.

Aynı zamanda geri dönüşüm konusunda site sakinlerini bilgilendiren Başkan Türkmen, “Geri Dönüşüm meselesi artık çok mühim bir konu oldu. Öncelikle doğanın kirletilmemesi konusunda büyük bir önem taşıyor. Bir önemli hususta maddi olarak getirisi var. Bizler mesela duyuru için pankart yaptırıyoruz. Her yere asılıyor. Bunları toplayıp çöpe atmıyoruz. Atölyede fırınlarda sıcak bir baskı ile kanserojen maddelerden ayırıyoruz. Bunları pazar çantası yapıp vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

Başkan Türkmen, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Nevmekan Sahil, Engelsiz Yaşam Merkezi, Üsküdar Bilim Merkezi gibi önemli projelerden de bahsetti.

Çay eşliğinde sohbet havasında geçen buluşmalarda Başkan Hilmi Türkmen konuşmasının ardından site sakinlerinin sorularını cevapladı.

selyus