Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Ocak 2016

Başkan Türkmen’den sözleşmeli personel imzası

Üsküdar Belediyesi’nde sözleşmeli personel olarak çalışacak elemanların 15 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak olan evraklarını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen imzaladı.

Sözleşmeli personel sayısında artırıma gideceklerini açıklayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye meclis salonunda gerçekleştirilen törenle yeni çalışanların sözleşmelerini imzaladı.

15 Ocak itibarıyla sözleşmeli olarak Üsküdar Belediyesi bünyesinde görev alacak çalışanların imza töreninde konuşan Başkan Hilmi Türkmen, çalışanları neye göre seçtiklerine de şu sözlerle açıklık getirdi: “Arkadaşlar, bu işin yüzde yüz adaleti yok. Belki bu işi sizden daha çok hak ettiğini iddia edenler olabilir. Belki de, ‘Bu arkadaşımız var, neden biz yokuz?’ diye gücenenler de olabilir. İnanın ki bizim telefonlarımız susmuyor. ‘Filanca sözleşmeli alınıyor da neden ben olamıyorum?’ diye gönül koyanlar da var, gücenenler de var. Peki bizler sözleşmeli personel olarak sizleri seçerken neyi baz aldık? Kriterimiz nedir?”

EHİL VE EMİN OLMAK

“Değerli arkadaşlar. Elbette bizim de bu seçimleri yaparken kendimize göre bazı ölçeklerimiz var. Hani bir laf vardır, ‘Kimse senin karakaşına, kara gözüne hevesli değil’ diye… Bizler de sizleri seçerken tanıdığımız ya da bildiğimiz kişiler olmanız fikirlerimizi etkilemedi. Sizi seçmemizde etkili olan kriterlerden biri, ehliyet. Sizlerin Üsküdar halkına hizmet etme konusunda ehil olduğunuza inanıyoruz. Bu işi özveriyle yapabileceğinize inanıyoruz.

İkincisi ise emin olduğunuza inanıyoruz. Emin olduğunuzu vurgulamamızdan maksat, güvenilir olduğunuza inanmamızdır. Uzun yıllar Üsküdar Belediyesi’ne hizmet etmek için bize göre diğer arkadaşlardan bir adım önde olduğunuza inanıyoruz ve size güveniyoruz.”

Konuşmanın ardından toplu imza töreni ve fotoğraf çekimi yapıldı. 15 Ocak tarihi itibarıyla düzenlenen toplu sözleşme töreninde 35’i eski, 26’sı yeni olmak üzere 61 sözleşmeli personel yer aldı.

selyus