Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Ekim 2019

Belediye başkanlarına yasak çözüm değil!

Belediye başkanlarının akrabalarını işe alma uygulaması AK Parti’nin hazırladığı Yerel Yönetimler Yasa Taslağının yasalaşması ile artık zor görünüyor. Türk milletinin işi yasak delmek! Belediye başkanlarına yasak sökmez çünkü birbirleriyle paslaşır akrabalarını çapraz işe alırlar. Çıkarılan Yerel Yönetimler Yasa Taslağı gerekli ancak ona eklenen “Belediye başkanlarının akrabalarını işe alamaz” maddesi çözüm değil! Eğer başkanların akrabalarını işe almaları doğru değilse partinin etik kurallarına uy diye uyarırsın olur biter. Bunca uğraşa ne hacet var! Taslakta ayrıca imarda düzenleme yapıldı. 

AK Parti tarafından hazırlanan ve 9 ana başlıktan oluşan Yerel Yönetimler Yasa Taslağına göre; Belediye başkanları, artık akrabalarını işe alamayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti’de devam eden “yerel yönetimler yasa taslağı” çalışmalarında sona gelindi.

TASLAK 9 ANA BAŞLIKTAN OLUŞUYOR

AK Parti’nin 9 ana başlıktan oluşan yasa taslağında imar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular yer alıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI AKRABALARINI İŞE ALAMAYACAK

Denetim, izleme ve şeffaflık konusu taslakta yer aldı. Belediye başkanlarının akrabalarını işe almasının önüne geçen yasal bir düzenleme yok ancak bunun önüne geçmek için taslakta bir madde konuldu.

“ŞAHIS LEHİNE PARSEL BAZLI PLAN TADİLATI YAPILAMAYACAK”

Taslakta “şahıs lehine parsel bazlı plan tadilatı yapılamaz” ifadesi bulunuyor. Bununla da keyfi olarak parsel bazlı şahıs lehine plan tadilatı engellenmiş olacak.

selyus