Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Aralık 2014

Birinci Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Yerel Yönetimler Birim Başkanı Abdulhamit Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Marmara bölgesindeki AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’nda basına katıldı.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yerel yönetimlerdeki çalışma verimliliğini arttırmak amacıyla düzenlenen 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, toplantıda, belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, yerel yönetim çalışmalarının usul ve esaslara uygun temin edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulacağını belirtti.
Gül, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından itibaren, Türkiye ve dünyanın yerel yönetimlerin ne şekilde olması gerektiğini gördüğünü kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ KADROLARINA IŞIK TUTTU

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu belediyeciliğin AK Parti kadrolarına ışık tuttuğunu aktaran Gül, “Bizim 1994 ruhuyla, 2023 vizyonuyla bütün belediye başkanlarımız, çalışmalarını canla başla yapmaktadırlar” ifadesini kullandı.

YARIŞAN ŞEHİRLER YOK ARTIK, ODAK ŞEHİRLER VAR

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, belediyeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı, şehircilik anlayışı ile yerel yönetimlerdeki usul ve esaslara ilişkin konuların ele alındığı toplantının açılışında konuştu.
Başkan Kadir Topbaş, dünyada yarışan şehirlerin geride kaldığını belirterek, “Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var. Yeni trend bu. Odak şehirler. Yani yükselen bir takım değerlerin, yükselen bir takım sektörlerin ve güçlü firmaların o şehirde olma arzusu olan odaklanma arzusu olan şehirler var” dedi.
“Bugüne kadar hep dünyada yarışan şehirler vardır dedik. Şehirlerin yarışından bahsettik” diyen Başkan Topbaş, “Buda bitti bu trend de ortadan kalktı. Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var. Yeni trend bu. Odak şehirler. Yani yükselen bir takım değerlerin, yükselen sektörlerin, yükselen bir takım firmaların ve güçlü firmaların o şehirde olma arzusu olan odaklanma arzusu olan şehirler vardır. Dünya buna doğru gidiyor” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ AYA MERDİVEN KOYACAĞIZ DESE NERDEN BAŞLAYACAĞIZ DİYECEK KADAR DA ÖZGÜVENİMİZ OLUŞTU”

Kadir Topbaş, “Nasıl oldu da İstanbul yeniden bir yatırım bölgesi haline geldi? Türkiye yeni kaynaklar bulmadı. Madenler keşfetmedi. Petrole erişmedi. Borçlarını ödedi, yatırımlar yapıyor. Devasa yatırımlar yapıyor. Bu kaynak nerden geldi? Nasıl oldu?” diye sordu.
İstanbul’daki birçok sorunun geçmişte kadermiş gibi gösterildiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu ülkede, bu kaynaklar vardı. Bize birçok sorunları kadermiş gibi gösterdiler. Biz de buna inandık. Dedik ki, gerçekten bunu geçemeyiz. Bu ciddi bir sorun. Ne yapalım bizim imkanlarımız bu kadar dedik. Kendimize acıdık. Kendimize özgüvenimiz sarsıldı. Şimdi o kadar özgüvene sahip olduk ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Aya merdiven koyacağız dese nerden başlayacağız diyecek kadar da özgüvenimiz oluştu” şeklinde konuştu.

TOPLANTI BASINA KAPALI YAPILDI

Toplantıya, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları ve Bilecik, Bolu, Düzce belediye başkanları ile Marmara’daki belediyelerin başkanvekilleri, meclis üyeleri ve diğer ilgililer katılıyor.
Toplantının basına kapalı ikinci oturumunda “Yerel yönetimler çalışma usul ve esasları”, “Şehir ve şehirleşme”, “Deneyim paylaşımı ve medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışı” konularında sunumlar yapıldı.
Toplantı, istişare ve müzakerelerle tamamlandı.

Etiketler:
selyus