Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Kasım 2016

Can, “Ümraniye 81 vilayetin özetidir”

Ümraniye’deki Ordulular buluşmasında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye nedir dediğimizde? Biraz Ordu, biraz Sivas, Giresun, Rize, Edirne, Kars, Ardahan, Muğla, Konya’dır. Yani kısacası Ümraniye 81 vilayetin özetidir.”

Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Hemşeri Dernekleri İstişare Toplantıları”nın yeni durağı Ümraniye oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Ordu Gölköy Dernekler Federasyonu ile Ordu Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa duyurdukları İstişare toplantısı, Ümraniye Belediyesinin ev sahipliğinde Crown Plaza Otel’de gerçekleştirildi. AK Partili Milletvekilleri İsmet Uçma, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Partili Ordu eski Milletvekili Temel Coşkun, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Çelik, Gölköy Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özçelik, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, çok sayıda Ümraniye ve İstanbul’da ikamet eden Ordulu vatandaş katıldı.  

 

Belediyenin faaliyetlerini anlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Gölköy Dernekler Federasyonu’na bağlı 17 derneğimizin üyeleriyle, İstanbul’da bir araya gelip, istişarede bulunduk. Bu toplantıda göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz önemli projelerimizi anlattık. Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım gösteren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra, AK Parti Ordu eski Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk ve dernek başkanlarının kürsüye çıkarak yaptıkları birer selamlama konuşması ile devam etti.

BAŞKAN HASAN CAN,“81 VİLAYETİN ÖZETİ OLAN ÜMRANİYE, KÜÇÜK BİR TÜRKİYE MODELİDİR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye nedir dediğimizde? Biraz Ordu, biraz Sivas, Giresun, Rize, Edirne, Kars, Ardahan, Muğla, Konya’dır. Yani kısacası Ümraniye 81 vilayetin özetidir. Türkiye nasıl etnik ve kültürel olarak farklı yapılardan farklı kültürel ve sosyal yapılardan mürekkep bir vatan ise Ümraniye’mizde küçük bir Türkiye modelidir” dedi. Başkan Hasan Can, “3. dönemimizi idrak ettiğimiz bu dönemde, çok şükür geriye dönüp baktığımızda vaat ettiklerimizi bir bir yaptık ve milletimizin hizmetine sunduk. 2004’e göreve geldiğimiz bugüne kadar bize 400’e yakın kalıcı eser yapmak nasip oldu” dedi.

Son seçimde Büyükşehir olan Ordumuzda hamdüsenalar olsun gerçekten parlayan bir yıldız olmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Hasan Can, “Bu iş bir heyecan ve aşk işidir. Doğrusu eski milletvekilimiz şimdiki Ordumuzun çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Bey ve mesai arkadaşları ile bütün ilçeleriyle AK Partili olan Ordu büyümeğe gelişmeye ve modern bir şehir haline gelmeye devam ediyor. Tabi doğudan batıya, kuzeyden güneye 1071’den beri bizim toprağımız olan bu Anadolu toprakları özellikle 70 ve 80 sonrası ekmek ve aş peşinde koşan insanımız bu topraklardan koptu büyükşehirlere geldi. Büyükşehirlerde ekmek aradı aş aradı ama kasabasına ve köyüne bıraktığı akrabalarına, komşularına hep hasret duydu” dedi.

Başkan Hasan Can, “Gelişen ve büyüyen Türkiye her geçen gün Anadolu’nun bütün vilayetleri yepyeni bir şehir oluyor. Geçmişte hayvancılık merkezi dediğimiz doğu maalesef bugün batı şehirlerinden et alıyor. Neden çünkü herkes büyükşehirlere geldi. Yeniden Anadolu’yu ihya etmemiz lazım. Orada imkân bulanlar oraya gidip yerleşip orada olmalıdır. Buraya yerleşen burada olmalı ve oradaki kültürü asla çocuklarına unutturmamalıdır. Ben bu yaklaşımla hareket edilmesini hem şehirlerimizin büyümesi gelişmesi açısından hem de bulunduğumuz şehrin dünyası açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda Anadolu şehirleri yeniden kendine gelecektir. 10 sene 20 sene evvelki şehirlerde bugünkü Anadolu şehirlerini mukayese ettiğimizde birbiriyle hiç alakası olmayan iki farklı şehir görürsünüz. Orduda bunlardan birisidir” diyerek sözlerine son verdi.

selyus