Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Temmuz 2016

Çekmeköy Belediye Meclisi’nden ortak bildiri

Çekmeköy Belediye Meclisi, Fetullahçi Terör Örgütü haşhaşilerinin darbe girişimini protesto etmek amacıyla toplanarak meclis üyeleri ortak bildiri yayımladı.

Fetullahçi Terör Örgütü haşhaşilerinin darbe girişimini protesto etmek amacıyla Belediye Başkanı Ahmet Poyraz başkanlığında olağanüstü toplanan Çekmeköy Belediye Meclisi, tüm partilerin ve bağımsız meclis üyelerinin imzaladığı bir bildiri yayımladı.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehit ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Çekmeköy Belediye Meclisi 19 Temmuz Salı günü olağanüstü toplanarak, demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini kınayan bildiri yayımladı. AK Parti Grubu, CHP Grubu ve bağımsız meclis üyesi tarafından imzalanan bir sayfalık bildiride; ortak tavır, demokrasi ve kardeşliğe vurgu yapıldı. 

Çekmeköy Belediye Meclisi tarafından imzalanan darbe girişimi ile ilgili ortak deklarasyonun tam metni şöyle:

 “Bizler Çekmeköy Belediyesi Meclisi çatısı altındaki AK Parti ve CHP Grupları ve tüm meclis üyeleri olarak Aziz Milletimizin kendisine Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz milletimiz darbenin karşısında dimdik durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu Aziz Millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin Devletine, Hükümetine ve Milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya Demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, Milli iradeye ve Devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Başta Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve hükümetimiz gibi Çekmeköy Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

Bu ortak tavır Milli irade ve Milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Çekmeköy halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimizi müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız Şehit olmuş ya da pek çok kardeşimiz yaralanmıştır.

Şehitlerimizden bizlere haklarını helal etmelerini istiyoruz.

Darbeye direnirken Şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

selyus