Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Mayıs 2016

Çekmeköy Belediyesi geleceğin dehalarını keşfediyor

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na 26 ülkeden 785 proje başvurdu. Akademisyenler tarafından değerlendirilen projelerin 100 tanesi final sergisine yer almaya hak kazanırken, dereceye giren 30 projenin sahibi ödül almaya hak kazanacak.

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları Final Sergisi Maltepe Marma Otel’de yapıldı. Final programına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Şahmettin Yüksel, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı, Ahmet Epli ve Latif Coşar, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Teknolojisi Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Başkanı olarak Doç. Dr. Numan Sabit Çetin, Enerji Sistemleri Mühendisliği Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Başaran, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Cem Emeksiz ve Elektrik Makinaları Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğan, Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

785 proje içerisinden ilk 100 giren projeler final sergisinde jüri heyeti tarafından not verilecek. Katılımcılar projelerini jüri heyetine 7 dakika boyunca sunduktan sonra, 3 dakikalık soru cevap kısmına geçecekler. Jüri heyetinin puanlar toplam puanın yüzde yetmişini oluşturacak. Ziyaretçiler arasından seçilmiş 14 akademisyenin özel olarak oluşturulmuş mobil uygulama üzerinden vereceği puanlar ise yüzde otuzluk puan kısmını oluşturacak.

Olimpiyatlarda dereceye girenler ödüllerini 29 Mayıs Pazar Günü Saat 13:00’da Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Aziz Sancar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ödül töreninde alacaklar. Projelerin Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride değerlendirileceği yarışma sonunda toplamda 30 yarışmacı ödül alacak. Kendi kategorilerinde dereceye giren öğrencilerden birincilere 5 bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere bin 500 TL verilirken; 21 kişi 500 TL mansiyon ödülü alacak.

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Ben bugün çok heyecanlandım. 785 proje müracaat etmiş. 26 ülkeden katılım olmuş. Gezdik, gördük gençleri. O kadar güzel projeler yapmışlar ki; şu an burada 100 tane proje sergileniyor ve hepsi birbirinden değerli. Gelecekte bu ülkeye fayda getirecek projelere imza atmışlar. Bu bizi belediyecilik anlamında övündürecek bir çalışma. 29 Mayıs’ta Çekmeköy’de bu 100 proje arasından dereceye giren 30 projemize inşallah değerli hocamız Aziz Sancar’ın da katılacağı bir törenle ödüllerini vereceğiz. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza jüri üyelerimize ve bize projelerini yollayan öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Final programının açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel “Dünyanın ve Türkiye’nin her bir köşesinden gelen öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu projenin mimarları sizlersiniz. Ama bu projenin bir diğer mimarı bize fırsat tanıyan önümüzü açan Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a çok teşekkür ediyorum. Çekmeköy’ümüzde çok kısa sürede ulusal ve uluslararası bir çok projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu olimpiyata katılan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 785 projenin tamamı bizim için çok kıymetli”  

selyus