Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Şubat 2015

Çekmeköy Belediyesi’nde toplu taşıma toplantısı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, toplu taşıma ile ilgili bildirilen sorun ve taleplerin birinci ağızdan görüşülmesi için muhtarlar ve İETT yetkililerini bir araya getirdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,  vatandaşlarla yapılan görüşmeler ve sosyal medya hesaplarından gelen talepler doğrultusunda, toplu taşıma ulaşımı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmek üzere İETT yetkilileri ve muhtarları misafir etti. Çekmeköy Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye İETT adına; Ulaşım Daire Başkanı Abdullah Kazdal, Özel Ulaşım Müdürü Recep Albayrak, Bölge Sorumlusu Mevlüt Doğuç katılırken, mahalle muhtarları ve başkan yardımcıları Çekmeköylülerin sesi oldular.

ÇEKMEKÖY’ÜN NÜFUSU HIZLA ÇOĞALIYOR

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Mahallelerde dolaşırken vatandaşlarımız ve muhtarlarımız ulaşım sorunlarını iletiyor. Bizler not alıp, ilgililere bildiriyoruz. İstedik ki bir toplantıda her iki tarafı da bir araya getirelim, yetkililer beklentileri birinci ağızdan dinleyerek çözüm bulsunlar. Bugüne kadar yaptığımız talepler neticesinde hatların çoğaltılması, otobüslerin yenilenmesi ve duraklar konusunda iyi bir noktaya geldik. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş başta olmak üzere tüm İETT çalışanlarına teşekkür ediyoruz.  Nüfusu hızla çoğalan bir ilçe olarak, daha fazlasına ihtiyacımız olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı gerçekleştirdik,” dedi.

DOĞRU TESPİT ÖNEMLİ 

Tüm söylenenleri dikkatle dinleyen ve not alarak çözüm önerilerini sunan Ulaşım Daire Başkanı Abdullah Kazdal da, “Ulaşım birebir belediyenin görevi olmamasına rağmen Sayın Poyraz’ın ilgisi neticesinde bölge için hazırlanan projelerimizde zorluk çekmiyoruz. Yerel yönetimlerin konu ile alakadar olması ve doğru tespitlerle yönlendirmesi bizim için önemli,” dedi.

ORTAK TALEP DURAKLAR

Her mahallenin ulaşım güzergâhına göre hat taleplerini ileten muhtarların ortak noktası, kapalı ve oturaklı duraklar oldu.  Yenilenen durakların bazılarının üstünün kapalı olmadığını ileten muhtarlar özellikle yağışlı günlerde öğrencilerin çok sıkıntı yaşadığını ilettiler.  

ADLİYE HATTI CANLANDIRILACAK

Kartal Adliyesi’ne ulaşımla ilgili taleplerin de çok olduğunu belirten muhtarlara, bu hattın canlandırılacağı ile ilgili bilgi verildi. Ömerli, Sırapınar, Koçullu, Hüseyinli projeleri ile ilgili düzenlemelerin de yapıldığını belirten yetkililer, Alemdağ, Taşdelen, Çatalmeşe, Ekşioğlu, Taşdelen Mahalleleri’ndeki hatların iş saatlerinde çoğaltılabileceğini söyledi.

Etiketler:
selyus