Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Haziran 2016

Çekmeköy Belediyesi’nden bir ilk daha

Çekmeköy Belediyesi,  Alemdağ Mahallesi’nde verdiği sokak iftarında vatandaşlara bir ilki gerçekleştirerek porselen tabaklarda yemek ikram etti. İftara katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz vatandaşlarla selamlaşarak iftarını sokakta kurulan masalarda açtı.

Çekmeköy Belediyesi’nden bir ilk.  Sokak iftarında yemekler, tabldotta değil porselen tabaklarda ikram edildi. Alemdağ Mahallesi’nde verilen iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katılırken, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

“BU AKŞAMLARI DUA EDEREK GEÇİRELİM”

İftar öncesi konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ramazan bereket ayı, rahmet ayı, günahlardan affolunan bir ay. Bu ay, Rabbimin yarattığı kullarına verdiği en güzel bir ay. Bu ay yapılan duaların kabul olduğu ay. Bu akşamları çok iyi değerlendirelim. Allah’ın rasulüne ümmeti soruyor; Ya Resulallah hangi duadır diye. Peygamber Efendimiz şöyle cevap veriyor: ‘Günahsız ağızlarla yapılan duadır.’ Yani ümmetimin ümmetine yaptığı duadır. Çünkü bizler birbirimiz adına günah işlemiyoruz. Onun için ne olur bu akşamları komşumuza, eşimize, dostumuza varsa hasta komşumuz, varsa borçlu komşumuz onlara dua ederek geçirelim” şeklinde konuştu.

İftar programında sokağa kurulan sahnede Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından semazen gösterisi gerçekleştirildi. Orucunu vatandaşlarla birlikte açan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yemeğin ardından alandan ayrıldı.

selyus