Çekmeköy’de öz denetimle daha kaliteli hizmet

Çekmeköy’de öz denetimle daha kaliteli hizmet

Çekmeköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından yürütülen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi (KYS) çalışmaları kapsamında oluşturulan iç denetim ekibine, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Erkoç tarafından eğitim verildi.

Çekmeköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından yürütülen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi (KYS) çalışmaları kapsamında oluşturulan iç denetim ekibine eğitim verildi. 3 gün süren eğitimler İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Erkoç tarafından verildi. İnteraktif olarak gerçekleşen eğitimde denetimlerin nasıl olması gerektiği, denetleyen ve denetlenen arasındaki iletişim, iç denetimin kurumlar için önemi anlatıldı. Çeşitli testler yöntemiyle psikolojik ve sosyolojik değerlendirmelerin de yapıldığı eğitimde verilen en önemli mesaj, “denetçilerin sonuç çıkarma değil gerçek üzerinden değerlendirme yapmaları gerekliliği” oldu.

Eğitmen Zafer Erkoç, “Denetim gücünü alan kişi sınırlarının dışına çıkmamalı ve elindeki güce dayalı olarak hareket etmemeli. Denetçi kurumun işleyişini gözeterek, olması gerekenlerle olmaması gerekenleri objektif değerlendirmelerle ayırmalı, hiçbir zaman sonuç çıkarma yöntemine başvurmamalı. En önemlisi bir denetçi dik durmalı ama diklenmemeli,” dedi.

selyus