Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Mayıs 2017

Çekmeköy’de Ramazan hazırlığı

Çekmeköy Belediyesi iftar buluşmaları ve belediye bahçesinde kurulacak Ramazan etkinlik alanı için hazırlıklara başladı.

Çekmeköy Belediyesi yaz Ramazanları’nın vazgeçilmezi açık hava iftarlarını mahallelere göre planlarken, 7’den 70’e tüm Çekmeköylülerin buluşma noktası olan etkinlik alanı için de çalışmalarını başlattı. Bir ay boyunca her akşam farklı bir etkinlikle kapılarını açacak olan Ramazan alanı, bu yıl da belediye bahçesinde kurulacak. Büyükler, Kuran-ı Kerim tilaveti, naat dinletisi, sohbet programları ve ilahi konserlerinde buluşurken; Ramazan’ın vazgeçilmezi Hacivat ve Karagöz, Meddah Hikayeleri, Nasreddin Hoca tiyatrosu gibi Ramazan ayını sevdirecek etkinlikleri ve oyun alanlarında misafir edilecekler.

HEMŞEHRİLER BU SOKAĞI ÇOK SEVDİ

Etkinlik alanının en hareketli bölgelerinden biri olan hemşehri sokağı bu yıl da ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunuldu. Özellikle hemşehri derneklerinin ilgi gösterdiği 20 dükkanlı sokakta yerleşim planı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde dernek yöneticilerinin katıldığı toplantı ile belirlendi. Dernek temsilcileri çektikleri kura ile kendi dükkanlarını seçmiş oldu.

programda dernek temsilcilerini selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Ramazan ayı münasebetiyle bu meydan misafirlerimizi ağırlayacağımız bir alan olacak. İstiyoruzki bu güzel alanı vatandaşlarımızla birlikte Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde aktif kullanalım. Geçtiğimiz yıllarda kurduğumuz alana ilgi bizleri ziyadesiyle memnu etti. Bu yılda ekip arkadaşlarımız güzel bir çalışmayla iyi bir iş çıkardı. İnşallah herkesin memnun kalacağı bir etkinlik alanı olacak. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan’ın manevi havasını soluyacakları alanımıza davet ediyorum.” dedi.

TERAVİH BULUŞMALARI

Bu yıl da Ramazan etkinlik alanında, Teravih Namazı kılınabilmesi için abdesthane ve mescit yapıldı.  Teravih namazları Kuran-ı Kerim okumada dünya dereceleri olan hafızlar tarafından kıldırılacak.

Diğer yandan ekipler, camilerde kılınacak Teravih Namazları’nın ardından camii cemaatine limonata ve kek ikramı için mahalleleri dolaşacaklar.

ETKİNLİK ALANINDAN CANLI YAYINLAR YAPILACAK

Birbirinden ünlü isimlerin ağırlanacağı renkli Ramazan etkinlikleri; Çekmeköy Belediyesi Web Tv, Çekmeköy Belediyesi Facebook-Twitter ve Youtube hesaplarından canlı olarak vatandaşlara aktarılacak.

selyus