Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Ağustos 2016

Çekmeköy önemli isimleri ağırladı

Çekmeköy Taşdelen Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türk Kızılayı Genel Başkanı ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ı ağırladı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminden bu yana geçen süre içerisinde fire vermeden tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de ‘Milli İrade Nöbetleri’ devam ediyor. Şahinbey Karakolu ve Taşdelen Meydanı’nda tutulan nöbetlerde İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sanatçılar Çekmeköylülerle omuz omuza nöbet tuttu.

 

Taşdelen Meydanı’nda vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş “Bu yaşanan hadise dünya insanlık tarihine bir ders. Akademik çevrelerde mutlaka okutulacak. Dünya insanlığı, devletler, milletler sizi örnek alacaklar” diye konuştu. Bugün ziyaretine gelen Kuzey Beyrut Belediyeler Birlik Başkanı’nın sözünü aktaran Başkan Topbaş şu bilgiyi aktardı: “Eğer Türkiye’de yaşanan bu darbe girişimi Mısır darbesinden önce olsaydı Mısır’da bu darbe olamazdı.”

Darbe gecesi sabaha kadar dua eden, gözyaşı döken ve meydanlara çıkıp canını siper edenler sayesinde hain darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “FETÖ’nün asker kisveli teröristleri o gece korku salmak istediler. Sıkıyönetim ilan etmek istediler. Ama siz çıkınca sokağa kaçacak delik aradılar. Siz onlara biz burayız, siz kimsiniz dediniz. Bizim yaşadığımız bu olayları tüm dünyada ders olarak okutulacak. Sizin bu kahramanlığınız tüm dünyada bilinecek. Siyasi partilerimizin birlikte hareket etme ve liderlik tavırlarına teşekkür ediyorum. Medyamıza teşekkür ediyorum. İki kahramanımız var. Birincisi Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız. Diğer kahraman ise sizsiniz.” dedi.

 

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ta Taşdelen Meydanı’nda vatandaşlara seslendi ve destek verdi.

selyus