Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Ağustos 2020

CHP’li Aktürk, İsmet Yıldırım’ı eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye eski İlçe Başkanı Cafer Aktürk, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı eleştirerek, “Siz müteahhitliğe mi soyunuyorsunuz?” diye sordu.

CHP Ümraniye eski İlçe Başkanı ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Ümraniye Belediyesi Başkan Adayı, Aktürk, ilçede bulunan yapıların taşıdığı riske ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Aktürk, “İstanbul depremi riskini göz önüne aldığımızda, bölgenin imar sorununun bugüne kadar çoktan çözülmüş olması gerekirdi. İnsanlar yıllardır can kayıplarına neden olabilecek çürük yapılarda yaşamaya mahkum edilmişler” dedi.

İlçede sorunlu alanların riskli bölge ilan edileceğini öne süren Aktürk, “Gerekçeleri ise Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar mahalleleri ve Kâzımkarabekir, Elmalıkent, İnkılap mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/1000 Uygulama İmar Planı 27 Şubat 2020 tarihinde mahkeme kararı ile iptal edilmesidir. Oysa işletilmesi gereken yöntem, mahkeme kararında ifade edilen plan iptaline sebep eksikliklerin giderilmesi, sürecin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kontrol ve onayı ile yürürlüğe girmesiyken; ‘Riskli Bölge’ ilanı ile söz konusu planlama süreci Ümraniye Belediyesi uhdesinden çıkarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrolmaktadır. Ümraniye Belediyesi bu şekilde adeta kendisini inkâr ederek, görev ve yetkilerini bakanlığa devretmektedir. Bu şekilde hareket ederek İBB’yi de devre dışı bırakmayı sağlamış olacaklardır” diye konuştu.  Aktürk, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a yönelik, “Halen kendinizi Kiptaş Genel Müdürü olarak görüyor ve o yüzden müteahhitliğe mi soyunuyorsunuz?” diye soru yöneltti.

Aktürk, bu bölge riskli ilan edildiğinde bireysel hak arama kabiliyetinin de ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

selyus