Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Nisan 2020

CHP’li Belediye Başkanı Köse’den basına tehditvari sözleşme!

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, belediyenin basın kuruluşlarıyla yaptığı abonelik sözleşme ile kendisini eleştirecek gazete ve internet sitelerinin aboneliklerinin kesileceğini yazdı.

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, belediyenin basın kuruluşlarıyla yaptığı abonelik sözleşmesiyle ilgili bir talimat verdi. CHP’li İl Başkanı Köse, talimat yazısında bundan sonra kendisini eleştiren gazete ve internet sitelerinin aboneliklerinin kesileceğini kararını aldığını belirtildi.

“SÖZLEŞME BELEDİYE TARAFINDAN FESHEDİLECEKTİR” DENİLDİ

CHP’li İlçe Başkanı Köse’nin aldığı kararın c maddesinde, “Şirketin belediye başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları, belediye tüzel kişiliği ile alakalı siyasi eleştiri, ve asgari nezaket sınırını aşan yayınlarına/paylaşımlarına rastlanması halinde sözleşme belediye tarafından tek taraflı olarak feshedilecektir. Bu maddede belirtilen sınırın aşılıp aşılmadığının takdirinin tek taraflı olarak belediye başkanında olduğu tarafça kabul edilmiştir” satırlarına yer verildi. Sosyal medyadan bu karara tepki yağdı.

“TÜRK BASIN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK”

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, bu sözleşmenin Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirterek sert tepki gösterdi.

Sinan Burhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Safranbolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük ve Safranbolu basını için, ‘Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek’ sözleşme hazırlattı. Sözleşmede, kendisini eleştirecek gazete ve internet sitelerinin aboneliklerinin kesileceği yer aldı. Nerede basın özgürlüğü?” ifadelerini kullandı.

selyus