CHP’nin işi yapmak değil, yırtmak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Meclis Üyesi Nadir Ataman, meclis koridorlarında İSK’nin projelerini anlatan afişi yırtarak kendisine yakışanı yaptı. Özellikle de 1994 öncesini gösteren “Ve İste İstanbul, Koktuk… Kokuyoruz” bölümünü gösteren yeri yırtması da manidar!


İşin bir başka boyutu ise İBB CHP Grubunu takip etmek için gelen CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Zeyrek, afişi yırtan Ataman’ı tebrik etmesi oldu!

Bu da CHP’li bu zihniyetin İstanbul gibi bir dertlerinin olmağını ortaya koymuş oluyor.
80 yıldır bu ülkeyi çivi çakmayan bu zihniyetin İBB Meclisine de yıkım için geldiklerini yaptıkları bu hareketle bir kez daha görmüş olduk.

ÖMER ŞAHAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Meclis koridorlarında gelişen bu olumsuz olayla ilgili bir açıklama yapan İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, “İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yüzakı olan İSKİ’mizin bu ay Genel Kurulu var. İBB Meclis Üyeleri İSKİ’nin Genel Kurul üyesidir. 17 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz genel kurul öncesinde İSKİ’nin İstanbul’da yaptığı çalışmaların bir kısa özetini afiş olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin girişine ve başkanlık binasının koridorlarında paylaştık. Hükümetimizin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda bu kadım kentimiz İstanbul’un su sorunun ortadan kaldıracak özellikle melen projesi ile ilgili bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı hem AK Parti Grubunun hem de CHP Grubunun bulunduğu koridorlara astık.
Burada özellikle 1994 öncesinde İstanbul’da su sorunuyla ilgili paylaşmış olduğumuz bir fotoğrafın Cumhuriyet Halk Parti’li Nadir Ataman tarafından hazımsızlık sonucunda yırtıldığını tespit ettik. Mecliste bugün, 94 öncesindeki İstanbul’un halini milletimize hatırlatmak istemeyenlerin, o günleri İstanbulluların hafızasından silmek isteyenlerin eylemine şahit olduk.
Allah nasip ederse İstanbul’a yapılan hizmetlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Dünde anlattık, bugün de anlattık, yarın da anlatmaya devam edeceğiz. İstanbul’un nereden nerelere geldiğini anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Afişi yırtan CHP’li meclis üyesini kınıyorum” dedi.

selyus