Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Nisan 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için bu zat yok hükmündedir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert bir dille eleştirerek, “Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytinburnu’nda toplu açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Razamanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle tepki gösteren Erdoğan, “Öyle birileri var ki edepsizlikleri ile adeta milletimizle alay ediyorlar. Ben bu meseleleri konuşmaktan hicap duyuyorum. Ama gözümüzün önünde insanlara, üstelik bu son olayda bir hanımefendiye böyle hakaret edilmesi, alçakça saldırılması karşısında susamayız. Biz haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğuna inanıyoruz. Bu meselenin Cumhurbaşkanlığı makamı ile, Cumhurbaşkanlığı’nın tarafsızlığı ile ilgisi yoktur. Karşımızdaki zat öylesine seviyesiz ki bir noktadan sonra onu muhatap almak millet adına bizi de insanlığımızı sorgulayacak noktaya getirir. Onların sınırları olmayabilir ama bizim var. Siyaset nispeten esneklik gerektiren bir uğraştır ama bu da bir yere kadar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aldığı kararı da açıklayarak, “Şu kararımı paylaşma istiyorum, tüm arkadaşlarımdan da aynı şekilde davranmalarını rica ediyorum. Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada da aynı zamanda bir seçmen, vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir. Siyasi sapık dedim ya. Hani milletimiz böyle durumlar için ‘kendi haline bırakın’ der ya. Biz de malum zat için aynısını söyleyeceğiz. Ana muhalefet partisi ne zaman o koltuğa siyasi ve insani temsil kabiliyeti haiz birisine teslim ederse, o zaman yeniden bir muhataba kavuşmuş olur. O güne kadar bu zatı kendi haline bırakalım. Varsın içinde bulunduğu çukurda debelenip dursun” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Esenlerde nine torun buluşması

Esenlerde nine torun buluşması

selyus