Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler’de 17 dev eseri açtı

Esenler’de 445 milyon lira yatırımla tamamlanan 17 dev eserin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. Dörtyol Meydanı’nı dolduran 10 binlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esenler, dün olduğu gibi bugün de, içeride ve dışarıda verilen mücadelenin kalesidir” dedi.

Esenler Dörtyol Meydanı, 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni içeren 18 maddelik Anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak halk oylaması öncesinde tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Yeni Dev Eserler Toplu Açılış Töreni için Esenler’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, yaklaşık yüz bin Esenlerlinin yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. 

Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, Esenler Spor Kompleksi ve Stadyumu, Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Esenler Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası’nın da aralarında bulunduğu 445 milyon lira değerindeki 17 eserin toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile binlerce vatandaş katıldı. 

  

GÖKSU: BUGÜN ESENLER’İN VEFA GÜNÜ

Tarihi buluşmaya sahne olan törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Göksu sözlerine, “Bugün Esenler için vefa günü. Açılışını yapacağımız 17 eserimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün Esenler’de yüz binlerce vatandaşımızla cumhurbaşkanımızı ağırlıyoruz” diyerek başladı.

Göksu, “Esenler, Cumhurbaşkanımıza olan muhabbetini, O’nun davasına olan sevdasını sadece bugün değil, ne zaman, nerede, hangi şartlarda olursa olsun göstermeyi bilmiştir. 15 Temmuz’da Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız ‘Haydi meydanlara!’ dediğinde, cansiperane bir şekilde meydanlara çıkan Esenler’in kahraman çocukları olan 10 şehidimizi rahmetle ve 46 gazimizi de minnetle anıyorum” diye konuştu.

“KAYA: ÖYLE GÜÇLÜ ‘EVET’ DİYECEĞİZ Kİ, AVRUPA DUYACAK”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, Esenler’in 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle andıktan sonra konuşmasına başladı. Kaya, “15 Temmuzda sizler, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara, havalimanına gittiniz. Tanklara, tüfeklere, mermilere ‘Dur!’ dediniz. Allah hepinizden razı olsun. Şimdi 16 Nisan yaklaşıyor, 16 Nisan Türkiye için çok önemli bir tarih. Görüyorsunuz, Avrupa’da, Batı’da bizim ‘Evet’ kampanyalarımıza izin verilmezken, ‘Hayır’ kampanyalarına izin veriyorlar. Türkiye’nin büyümesinden rahatsızlık duydukları için ‘Evet’ kampanyalarını durduruyorlar ama biz inşallah 15 Temmuz’da nasıl ki tüm dünyaya demokrasi dersi verdiysek, 16 Nisan’da da öyle güçlü bir ‘Evet’ diyeceğiz ki, Avrupa duyacak” diye konuştu.

ALBAYRAK: “16 NİSAN’A GİDERKEN 15 TEMMUZ’U DÜŞÜNÜN”

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 16 Nisan’a giderken 15 Temmuz’u göz önünde bulundurmak gerektiğini vurgulayarak, “Bugün 16 Nisan için yani büyük ve güçlü Türkiye ideali için toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz’da tüm Türkiye olarak büyük bir gün yaşadık. Birileri için Türkiye’yi bölmek, yıkmak, cumhuriyetimizi ele geçirmek için planlanan oyunların başlarına geçirildiği bir tarih oldu 15 Temmuz. 16 Nisan’a giderken 15 Temmuz’u aklımızdan hiç çıkarmayacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESENLER’E İNANIYOR

Dörtyol Meydanı’nı dolduran on binlerin “Dik dur eğilme, Esenler seninle”, “Esenler seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine, 10 aylık bir ayrılığın ardından yeniden Esenler’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek başladı. 445 milyon lira değerindeki eserlerin Esenler’e hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Osmanlı döneminde Avrupa’ya sefere çıkan ordu, buradan uğurlanır, yine burada karşılanırdı. Bugün de Esenler, içeride ve dışarıda verilen mücadelenin kalesidir, sembolüdür. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66 ile İstanbul’da ilk sıralarda yer alan Esenler’in 16 Nisan’da değişime daha yüksek oranla sahip çıkacağına inanıyorum. Adı gibi esenlik olan Esenler, istikrarın, güvenin önemini bilir” dedi.

“AĞLAMAMIZ DA, GÜLMEMİZ DE VATANIMIZ İÇİN”

16 Nisan’ın Türkiye için bir kırılma noktası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ağlamamız da, gülmemiz de vatanımız içindir. Ülkemiz için, milletimiz için en iyi, en güzel, en hayırlı ne ise onu yapmanın gayreti içinde olduk. İstanbul’da 4,5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. İstanbul’a, İstanbullulara hizmet etmek dışında tek bir sözüm, tek bir eylemim gösterilebilir mi? Susuzluktan aldık suya kavuşturduk. Çöp dağlarından aldık tertemiz bir İstanbul meydana getirdik. Bedelini cezaevine düşerek ödemiş olsam da İstanbul’u sevmekten asla pişman olmadım ve olamayacağım. 12 yıla yakın başbakanlık yaptım, 2,5 yıldır da Cumhurbaşkanı olarak ülkeye hizmet veriyorum. Her türlü tacize, saldırıya hatta darbe teşebbüslerine maruz kalmamıza rağmen yürüdüğümüz yoldan dönmeyi bir an bile düşünmedik” şeklinde konuştu. 

“HALEP ORDAYSA ARŞIN ESENLER’DE”

Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Türkiye’de yapılan yatırmalara da değinen Erdoğan, “Dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl ilk etabını açıyoruz. Yıllık yolcu sayısı 90 milyon. 2023’te ikinci etabını açacağız. Kapasite yıllık 150 milyon yolcu olacak. Batı niye çıldırıyor? İşte bundan dolayı. Böyle bir havalimanına bunlar evet diyemez. Hayır diyenlere bakalım. Bunlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne, Yavuz Sultan Köprüsü’ne, Osman Gazi Köprüsü’ne hayır dediler mi? Bunlar 3 yıl içinde 200 milyon yolcunun denizin altından Boğaz’ı geçtiği Marmaray’a hayır dediler mi? Bunlar Avrasya Tüneli’ne hayır dediler mi? 18 Mart Çanakkale Köprüsü’ne de derler diye merak ettim, sesleri çıkmadı. Bunlar bu güzelim hizmetlere hayır dediklerine göre biz, isabetli bir yoldayız. 14 yılda Türkiye’ye 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 74 yılda 6 bin 500 kilometre yol yapıldı. Gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, ağzı var konuşmuyor. Niye? Çünkü bunların kalpleri mühürlenmiştir. Toplu konutta 760 bin konutu geride bıraktık. Halep ordaysa arşın Esenler’de. 25 tane havalimanımız vardı şimdi 79. Biz buyuz… Biz, bu millete aşığız, aşık… Biz dertliyiz. Biz, dağları dele dele geliyoruz. Biz Ferhat’ız, millet Şirin. İnşallah daha deleceğimiz çok dağlar var, yapacağımız çok bölünmüş yollar var, havalimanları, köprüler var. Bunlar ile en doğuyu en batıyla, en kuzeyi en güneyle yaklaştırıp milletimizi kucaklaştıracağız” dedi.   

“VATANIMIZI, MİLLETİMİZİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”

“Yönetim sistemini kendi keyfimiz için değiştirmek istemiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

“7 Haziran’da bir fırsat yakaladılar. Zannettiler ki biz iktidarız. Siz iktidar olamazsınız. Çünkü sizin derdiniz başkan. Hemen Diyarbakır’da 53 kardeşimizi öldürdünüz. Ölen Kürt, öldüren de Kürt’tü. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değil. Bunlar terör örgütlerinin temsilcisidir. Biz ne dedik: vatanımızı, milletimizi size böldürtmeyeceğiz… Huzuru ve refahı yakalayana kadar Silahlı Kuvvetlerimizle, polisimizle, korucularımızla mücadelemizi sürdüreceğiz.

“SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNİ ÜLKEMİZ İÇİN İSTİYORUZ”

16 Nisan’ı anlamak için Türkiye’de 1950’den beri yaşananlara bakmanın yeterli olacağını belirten Erdoğan, sürekli kriz üreten sistemin değişmesi gerektiğini savundu. Türkiye’nin önünün sürekli olarak darbeciler ve vesayetçiler tarafından kesilmek istendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı,”Muhalefeti dinleyen sanır ki, Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Benim 16 Nisan’a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Demek ki bu benim için değil ülkem için. Sultan Süleyman’a kalmayan dünya bize mi kalacak? Amacımız ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabileceği,terörle mücadelesini daha etkin bir şekilde yürütebileceği, dünyadaki saygınlığını yükseltebileceği bir sisteme kavuşturmaktır. İki kelime; istikrar ve güven. Biz bunun kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Meclis, 339 evet oyu ile görevini bitirdi. Şimdi sıra millette. Esenler’in, İstanbul’un, Türkiye’nin kararı evet mi? Şimdi soruyorum. Büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için, istikrarlı Türkiye için evet mi? Öyleyse evet, evet, evet. İşte bu ses, Türkiye’nin sesidir. Bu ses 16 Nisan’ın sesidir” dedi.  

ERDOĞAN: “16 NİSAN’DA ESENLER’İ ÖZELLİKLE TAKİP EDECEĞİM”

Terör örgütleri ve arkalarındaki güçlerin Türkiye’nin tökezlemesini beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bize düşen ülkemize dört elle sarılmaktır. Şahıslar için değil gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için 16 Nisan’da sandığa gidiyoruz. Şimdi soruyorum sizlere. Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet mi? Öyleyse bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Esenler’den yükselen bu sesi duymayıp da yüreği titremeyen varsa 16 Nisan’ı beklesin. 16 Nisan’da asıl ses sandıklardan yükselecek. Esenler’i o gece özellikle takip edeceğim. Başkan diyor ki, ‘İstanbul’da bir numara olacağız’. Hadi bakalım göreceğiz”.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Esenler’de yapılan 17 dev eserin açılışını gerçekleştirdi.

selyus