Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Ocak 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden kulak çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsun ki o güzelim Boğaz’da aman ya Rabbim, 5, 6, 7 kat binalar. Nerede bunlar? Ön görünümde. Niye? Kararlı bir duruş sergilenmediği için bunlar oluyor. Şimdi bununla ilgili çok ciddi bir Boğaz yasasının yeniden ele alınması, çıkartılması lazım.” diyerek isim vermeden kulak çekti.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Şehircilik Şûrası’na katıldı.

“CİDDİ BİR BOĞAZ YASASININ YENİDEN ELE ALINMASI, ÇIKARTILMASI LAZIM”

İstanbul Boğazı’nın halinin de ortada olduğunu kaydeden Erdoğan, “Aramızda bunca mimar arkadaşlarım var, hepsi bilirler, Boğaz’ı felç ettiler, İstanbul felç. Neden? İşte bu yüzden” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsun ki o güzelim Boğaz’da aman ya Rabbim, 5, 6, 7 kat binalar. Nerede bunlar? Ön görünümde. Niye? Kararlı bir duruş sergilenmediği için bunlar oluyor. Şimdi bununla ilgili çok ciddi bir Boğaz yasasının yeniden ele alınması, çıkartılması lazım. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kararlı bir adım atması gerekiyor, Hükümetimizin kararlı bir adım atması gerekiyor. Bunu sıfırlayalım demiyorum. İnşaatların Boğaz’da yapılmasından da yanayım. Bu çirkin yapılaşmaların yıkılıp, onların yerine inşaat yapılsın, yapılsın ama dediğim gibi bunun bir anayasası olsun adeta. Bu anayasasını kurduğumuz zaman bu mesele biter. Bu adımı da atmamız lazım ki Boğaz’ın o doğal güzelliğine biz aldığımız bu kararla, çıkardığımız bu yasalarla inşallah bir farklılık getirelim. Ülke genelinde çevre düzeni planlarının tamamlanması ve büyük projelerin planlarının onay süreçlerinin hızlanması da son dönemde kat edilen mesafeler arasındadır ve bu konuda da Hükümetimizin çok ciddi bir karar alması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

“BELEDİYELERE HER PLAN İÇİN BİR SÜRE TAYİN EDİLMELİ”

Belediyelere her plan için bir süre tayin edilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu üç, altı ay olur neyse, altı ayda bu planın onayı bitmelidir. Kalkıp da ‘İstediğim zaman bunu bitirmeliyim’, böyle bir mantık olmaz. Çalışsın arkadaş. Yani planlama müdürlüğünde eğer 5-10 kişi çalıştırıyorsan 20 kişi çalıştır, olmuyor, hizmet alımına git. İşi hızlandıralım. Şehirleşmeyi hızlandıralım. Eğer sen hızlandırmazsan gecekondular hızlanmaya başlar. Bunu da böyle bilelim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yaptıkları Şehircilik Şurası’nın, bu konuların tüm boyutlarıyla ve geleceğe ışık tutacak şekilde ele alınacağına, tartışılacağına, tespitler ve tekliflerle somutlaştırılacağına inandığını belirtti.

selyus