Ekrem İmamoğlu’ndan anti demokratik davranış!

İBB Meclis toplantısında hem AK Parti’nin önergesini reddeden hem de AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşurken mikrofonunu kapattıran CHP’li Ekrem İmamoğlu’ndan anti demokratik davranış!  

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Oturumu 8 Temmuz Pazartesi günü İBB Saraçhane binasında gerçekleşti.

İBB’de ki birinci oturumda meclisin toplantı ve saatinin meclis başkanı mı yoksa meclis üyeleri mi karar verir tartışması damga vurdu!

AK Partililer, bir sonraki toplantı günü için oylama yapılmasını istedi, ancak İmamoğlu, böyle bir karar alınmayacağı, bu kararı vermek için yetkinin belediye başkanında olduğunu söyledi. Tartışma devam ederken İmamoğlu, Eylül ayının toplantı saatini belirlemesi açısından teklif verilebileceğini söyledi. Tartışma yaklaşık 20 dakika sürdü. İmamoğlu, AK Parti’nin bu önergesini reddetti.

Fakat bu konudaki tartışmalar sürmeye devam ederken AK Parti grup başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, bunu oylamaya çıkaracağını, İmamoğlu’nun bunu kabul etmemesi durumunda ‘görevi kötüye kullandığı’ gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP’li Ekrem İmamoğlu, önerge ile ilgili açıklama yapmak isteyen Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’yu ‘Arkadaşlar mikrofonu kapatın’ diyerek konuşturtmadı!

Önergeden sonra söz alan Göksu, İmamoğlu’na adeta demokrasi dersi verdi.

İMAMOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “Ekrem İmamoğlu’nun belediye meclis toplantıları ile ilgili gazetelerde yer alan demecini eleştirerek, “Biz beş gün çalışmayı öneriyoruz ve oylanmasını istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine tamamen siyasi davranan İmamoğlu, önergeyi reddederek oylatmadı.

Tartışma bitince AK Partililer bu önergenin reddedilmesi üzerine suç duyurusu haklarının saklı tutulacağını söyledi.

AK Partililerin bu konudaki ısrarı Meclis’te sıkı bir muhalefet yapacaklarının altını çizdi.

selyus