Ana Sayfa FUTBOL, YEREL YÖNETİMLER 2 Aralık 2023

Engelliler Günü, Pendik’te özel futbol maçı

Pendik Belediyesi ve Anadolu Adliyesi iş birliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenen “3 Aralık Engelliler Günü Özel Futbol Maçı”nda nefesler tutuldu. Maçta Başkan Ahmet Cin, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ile birlikte Pendik Ampute Futbol takımında yer alarak Anadolu Adliyesi savcıları takımına karşı mücadele verdi.

Pendik Belediyesi ve Anadolu Adliyesi iş birliğiyle düzenlenen 3 Aralık Engelliler Günü özel futbol maçı bu yıl da heyecan yarattı. Yenişehir Ampute Futbol Sahası’nda renkli anlara sahne olan maçta AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Ampute Futbol Takımıyla birlikte, Anadolu Adliyesi Savcıları Takımına karşı top sürdü. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 3.sü düzenlenen maça Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Hakim ve Savcıları, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Engelli İcra Müdürü Abdulsemih Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım, Güvenç Kurtar katıldı. Maçta FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Ahmet Çakar ve Fırat Aydınus hakemlik yaptı. Maçı Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takımı 5-4 kazandı.

GÖSTERİ MAÇI İLE ENGELLİ BİREYLERE VE SPORCULARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, maç öncesi yaptığı konuşmada engelli vatandaşların rehabilitasyonu için yürütülen hizmetlere dikkat çekti. Başkan Cin: “Engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonu için birçok hizmet veriyoruz. Bizim için her gün onların günü. Bu gösteri maçını gelenekselleştirdik, eğlenceli bir maç geçireceğiz. Sporun birleştirici gücünü bugün bir kez daha göreceğiz. Engeller sadece zihnimizdedir, engelli bireylerin istihdamı, sosyal hayata katılımı ve daha fazlası için çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor.” ifadelerinde bulundu.

“GELENEKSELLEŞMİŞ BU ANLAMLI MAÇ İÇİN BAŞKAN AHMET CİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Pendik’teki engelli spor takımlarına ve sporculara dikkat çeken Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız: “Ampute Futbol Takımımız olsun, Tekerlekli Basketbol Takımımız olsun, Pendik Belediyemizin destekleriyle birçok engelli takımımız oluştu. Bugün de bu anlamlı maç için teşekkür ediyoruz.” dedi. Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Oğuz Seçkin: “Pendik Belediyesiyle müşterek gerçekleştirdiğimiz bu değerli maçtayız bugün. Hepimiz potansiyel engelliyiz, daha ilgili ve farkındalığa sahip olmalıyız.” ifadelerinde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise engellilerin sosyal alanlara dahil olmasına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi. Maçın öncesinde Pendik Engelli Taekwondo Takımı’nın sergilediği etkileyici gösteri, seyircilere, sporun engel tanımadığını bir kez daha hatırlattı.

selyus