Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Mayıs 2022

Filiz Güler’den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na müsilaj eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj tehdidinin yılların birikimi olduğuna dikkat çekmiş başta hükümet ve Marmara Denizine kıyısı olan şehirlerimizin bütün kurum ve kuruluşlarının organize işbirliği yaparak hareket etmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etmişti. Buna karşılık söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, ‘Müsilajı Büyükşehir Belediye Başkanı kendi davet etti çünkü göreve geldikten yaklaşık 6 ya da 9 ay sonra Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesini iptal ederek temel atmama töreni gerçekleştirdi’ dedi.

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, müsilaj faciasının hükümet ve Marmara Denizine kıyısı olan şehirlerimizin bütün kurum ve kuruluşlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak çözülebileceğini söyledi.

Buna karşılık söz alan AK Partili İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, Silahtarağa Arıtma Tesisi projesini iptal ederek “Temel Atmama” töreni düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden Balcıoğlu’na karşılık verdi.

“MÜSİLAJİ İSTANBUL’A EKREM İMAMOĞLU DAVET ETTİ”

Filiz Güler, müsilaj konusunda şunları söyledi:

“Bora kardeşimin müsilajla alakalı değindiği konulara cevap vermek istiyorum. Müsilajı Büyükşehir Belediye Başkanı kendi davet etti çünkü göreve geldikten yaklaşık 6 ya da 9 ay sonra Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesini iptal ederek temel atmama töreni gerçekleştirdi. Arıtma tesisleri İstanbul gibi metropol olan bir şehre yeterli gelmediği için Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapılması gerektiği hesaplanmış ve bununla ilgili de gerekli çalışmalar yapılmış fakat hazır projeyi iptal ederek, ‘İstanbul’un buna ihtiyacı yok’ diyerek müsilajı davet etti.

“BİZİM DÖNEMİMİZDE DENİZLERİMİZ MAVİ BAYRAK ALMIŞTI”

İBB, CHP yönetimine geçmeden önce hiçbir zaman ilçelerden denizlerle alakalı temizlik noktasında bir şey talep etmemiştir. Bizim dönemimizde İBB bunu gayet güzel yapıyordu ve denizlerimiz mavi bayrak almıştı. Ama şu anda AK Parti’den önceki duruma geldi. Allah daha beterinden saklasın. İnşallah bununla yetiniriz” Haber kaynağı: Hazal Başaran – yazdostum.net”

selyus