Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Eylül 2016

Gazi şehir Üsküdar, 24 Şehit verdi

Türkiye genelinde 24 Şehit ve 150’nin üzerinde Gazisi bulunan ‘Gazi Şehir Üsküdar’ın Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı ben ve birçoğumuz şimdi burada olmazdık. Onlar artık bundan sonra nefes aldığımız sürece bize emanettir” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişiminde ülke olarak 246 Şehit verdik. Binlerce de Gazimiz var. Şehitlerimizin 24 tanesi Üsküdar ilçesinden. En çok Şehit veren Üsküdar, 180 yaralısıyla da ayrıca en çok Gazisi olan ilçe. Türkiye genelinde en çok Şehidi ve Gazisi olan ‘Gazi Şehir Üsküdar’ın başarılı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, o gece belediyenin bütün araçlarını askeri kışlaların önüne göndererek adeta İstanbul’da olası büyük facianın önlenmesine sebep oldu. Bunun yanında belediyenin ambülans araçları da hastanelere yüzlerce yaralı taşıdı. Allah’ın izniyle püskürttüğümüz o gecenin ardından Başkan Türkmen, 27 gün boyunca Kısıklı Meydanı’nı dolduran 10 binlerce “Onurlu Türk Milleti”ne kendini adayarak başında bulunduğu kurumun bütün olanaklarını seferber etti.     

 

Türkiye’de en çok Şehit veren ve en çok Gazisi bulunan ‘Gazi Şehir Üsküdar’ın Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı ben ve birçoğumuz şimdi burada olmazdık. Onlar artık bundan sonra nefes aldığımız sürece bize emanettir” dedi.

Konuşmasına devam eden Başkan Hilmi Türkmen, “ÜSKÜDAR ARTIK GAZİ ŞEHİR’DİR” Biliyorsunuz Üsküdar’ımız 15 Temmuz’un sembol şehirlerinden birisidir. Türkiye genelinde 246 Şehidimiz, 2000’in üzerinde Gazimiz var. Üsküdar’da 24 Şehidimiz, 150’nin üzerinde Gazimiz var. Biz hem bir Gazi şehir hem de Şehitleri fazla olan bir şehiriz. Artık Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 15 Temmuz’dan itibaren başlayan bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bizim için bu güzel şehre hizmet etmekten daha büyük bir yürüyüş olamaz.“ diye konuştu. 

selyus