Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Ekim 2018

Göksu, “Göçü yöneten dünyayı yönetir”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” ana temalı Kartepe Zirvesi’nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Göç büyük bir güçtür. Bu gücü (göçü) kim kontrol ederse dünyanın geleceğini kurar” dedi.

Oturum başkanlığını AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun yaptığı zirvenin ‘Yerel Yönetimlerde Göç Yönetimi’ konulu panelde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Göç’ün batılı kafalarda bir sorun olduğunu hatırlatarak, “Bizde ise göç bir sorun değil, sorumluluk alanıdır. Bizim insanlarımız kimseyi göçmen ya da mülteci olarak görmez. Onu kardeşi olarak görür. Nüfusumuzun yüzde 10’u mültecidir ve vatandaşlarımız onları mülteci ya da sığınmacı olarak görmüyor” dedi.

GÖÇÜ YÖNETEN DÜNYAYI YÖNETİR

Göçün büyür bir güç olduğunun altını çizen Başkan Göksu özetle şunları söyledi: “Türkiye jeostratejik konumu gereği dünyada bugün var olan göç hareketlerinin çoğunu kontrol edip yönlendirebilecek durumdadır. Bunu fırsata çevirmek için çalışmalıyız. Göç büyük bir güçtür. Bu gücü (göçü) kim kontrol ederse dünyanın geleceğini kurar. Göçü yöneten dünyayı da yönetir. Göçü biz iyi yönetirsek geleceği biz yöneteceğiz demektir. 16 milyonluk İstanbul’da ben gerçekten İstanbulluyum diyen kişi sayısı sadece yüzde 16’dır. Bizim üzerimize düşen en büyük sorumluluk da şehirde yaşayan herkesin kendini evinde gibi rahat hissetmesini sağlamaktır”.

selyus