Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Mayıs 2019

Gülten Terzi, yeniden Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı oldu

AK Parti Teşkilatlarının tecrübeli ve sevilen ismi Gülten Terzi, yeniden Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı oldu. AK Parti Sultanbeyli’nin Kurucu İlçe Başkanlığını yapan bir başka tecrübeli ve başarılı siyasetçisi Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile 16 yıldır Kutlu Yolda birlikte yol yürüyen Terzi, halen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi olarak görev almaktadır.

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden Belediye Meclis Üyesi seçilen Gülten Terzi, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak da görev almaktadır.

Sultanbeyli’de AK Parti ile bundan 16 yıl önce siyasete başlayan ve o gün bugündür bırakmadan bugünlere gelen Gülten Terzi, kendisine güvenerek yeniden Başkan Yardımcısı olarak atayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür ettiğini ve bu güveninden dolayı elinden gelen gayreti gösterip kendisini mahcup etmeyeceğini ifade etti.

GÜLTEN TERZİ KİMDİR?

Gülten Terzi, 1976 yılında Rize-Pazar İlçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Çamlıtepe’de, ortaokul ve lise eğitimini ise Rize-Hemşin’de tamamlandı. Ön Lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü, Lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirerek tamamlayan Terzi, 2006-2014 yılları arası Sultanbeyli İSMEK’te yönetici pozisyonunda görev aldı.

2003 yılında Sultanbeyli AK Parti Kadın Kollarında yönetim kurulu üyesi olarak siyasete başladı. 2003-2008 yılları arasında farklı kademelerde görev alan Terzi, 2008-2014 dönemleri arası Sultanbeyli AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 2014-2016 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyeliği ve 2016-2018 İl Kadın Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı yaptı.

2014 yılı yerel seçimlerinde Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen ve Belediye Başkan Danışmanı olarak Sultanbeyli Belediyesinde görev alan Terzi, 2018 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2011 yılından bu yana Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkan Yardımcılığı görevi devam etmektedir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi olan Terzi, Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisansına devam etmektedir. Gülten Terzi, bir erkek çocuk annesidir.

selyus