Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Eylül 2016

Harvard Business Review, İETT desteğiyle ‘Akıllı Ulaşım Eki’ çıkardı

Dünyanın en prestijli iş ve yönetim dergileri arasında yer alan ‘’Harvard Business Review’’ İETT’nin içerik desteğiyle  ‘‘Akıllı Ulaşım Ek’i’’ hazırladı. Akıllı ulaşım ile ilgili makale ve yazıların yer aldığı ekte ayrıca İETT Genel Müdürü Arif Emecen’e ait bir röportajda yer alıyor.

Dünyanın en ünlü dergileri arasında yer alan ’Harvard Business Review Akıllı Ulaşım Ek’inde Kentsel Hareketlilik ve Yeni Nesil Kentler, Kentsel Lojistik, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Ulaştırma Ağlarının Optimizasyonu, Akıllı Ulaşım Modeli ve Bir Firma Örneği Geleceğin Şehirleri İçin Akılcı Çözümler başlıklarında birçok makale bulunuyor.

Bunların yanı-sıra; Entegre Ulaşım Sistemleri, İETT’de İnovasyon, Ulaşımda Dönüşüm, Akıllı Ulaşım Sistemlerine Duyulan İhtiyaç, Akıllı Ulaşım Sistem Mimarisi ve Stratejileri, Akıllı cihazların Olmazsa Olmaz Uygulamaları, , Toplu Ulaşım Sistemleri  ve Akıllı Ulaşım, Sürdürülebilir  Kentsel Ulaşım, , Ulaşım Trendleri ve Güncel Uygulamalar başlıklarıyla bilgilendirici yazılar dikkat çekiyor.

‘‘TOPLU ULAŞIMIN İLK SIRADA TERCİH EDİLDİĞİ BİR İSTANBUL HAYAL EDİYORUM’’

İETT Genel Müdürü Arif Emecen’inde ’Harvard Business Review Akıllı Ulaşım Ek’inde röportajı yer alıyor. ‘‘Artık Ulaşımı Bilgisayar Teknolojisinden ve Akıllı Şehir Kavramından Ayrı Düşünemiyoruz’’ başlığı ile yayınlanan röportajda Mega Kent İstanbul için ulaşım hayallerinden bahseden İETT Genel Müdürü Emecen,‘‘ Entegre ulaşımın tamamlandığı, yolcularımızın şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek için toplu ulaşımı hiç yorulmadan, toplu ulaşımı hiç yorulmadan, toplu ulaşımı kullanabildiği, toplu ulaşım kültürünün tam anlamıyla yerleştiği ve özel araçla ulaşımın değil toplu ulaşımın ilk sırada yer aldığı bir İstanbul hayal ediyorum’’ diyor. Ayrıca röportajda İETT’nin çalışmalarında akıllı ulaşım sistemlerinin yeri, akıllı şehir ve akıllı ulaşım kavramı arasındaki ilişki, yakın gelecekte planlanan akıllı ulaşım yatırımları gibi konular yer alıyor.

selyus