Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ağustos 2016

Hasan Can, “Büyük bir milletin çocuklarıyız”

Büyük bir milletin çocuklarıyız diyen Başkan Hasan Can, “O hainlerin silahları karşısında ellerinde silah olmadan, göğsünü siper eden, tankların altına yatan bu kahramanlar şehit oldu, gazi oldu. Ama milyonlarca insan kurtuldu. En önemlisi al bayrak kurtuldu. Allah’ın adaleti budur.”

Ümraniye’de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Milli İrade Nöbetleri’nin sonuncusu gerçekleşti. FETÖ/PDY 15 Temmuz Kalkışması’nın ardından tüm Türkiye Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetinin 26. gününde sona erdi.

Milli İrade Nöbetleri’nin 26. gününde son kez 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen binlerce Ümraniyeli ellerinde Türk bayraklarıyla alanı hınca hınç doldurdu. Düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra;  AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu da konuşma yaptı. Çakıroğlu: “Bir aydır bu meydanlarda millî iradeye, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda vatanına sahip çıkan bir neslin ve bu ülkeyi FETÖ gibi kuklalara bırakmayan bir neslin yetiştiğini mutlulukla görüyorum. Bu nesil 15 Temmuz’dan bugüne kadar, millî iradeye, vatanına ve bayrağına sahip çıktı” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ”

26 günden beri milletin azim, kararlılık, gayret ve heyecanlarından hiçbir şey kaybetmediklerini belirten Başkan Hasan Can, “Ne kadar şükretsek az. Nasıl bir afetle karşı karşıya kaldığımızı aylar sonra, belki de yıllar sonra idrak etmiş olacağız. Yeni yetişen gençler Türkiye’nin geçmişteki kötü günlerini görmediler. Bu gençler bir afet, bir felaket yaşamadı. Acaba bu gençler bir afetle karşı karşıya kalırlarsa nasıl bir duyarlılık gösterirler ya da gösterebilirler mi diye endişe taşıyorduk. Ama 15 Temmuz gecesi anladık ki, 20’li yaşlardaki bu gençler Türkiye’de gördükleri tabloyu ruhlarına sindirmişler. İradesine sahip çıkmanın, dik durmanın ne kadar anlamlı ve kutsal olduğunu anlayan bir nesil yetişmiş çok şükür” diye konuştu.

Büyük bir milletin çocukları olduklarını söyleyen Başkan Hasan Can, “O hainlerin silahları karşısında ellerinde silah olmadan, göğsünü siper eden, tankların altına yatan bu kahramanlar şehit oldu, gazi oldu. Ama milyonlarca insan kurtuldu. En önemlisi al bayrak kurtuldu. Allah’ın adaleti budur. Allah zalimlerin 40 yılda yaptıklarını, mazlumların bir üflemesiyle yok eder. Millet sadece bunlara değil, ülkemize yan bakan her kim varsa herkese ferman okudu. Millet seçtiği Cumhurbaşkanına ve iradesine sahip çıktı”  diyerek konuşmasını noktaladı.

selyus