Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Haziran 2016

Hasan Can, “Hizmet ve görevlerimizi Allah’ın bir lütfu olarak görüyoruz”

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Tepeüstü Mahalle Muhtarlığı’nın açılışına katılan Başkan Hasan Can, “Allah, kullarına hayır murat ederse onlara hayırlı iş yapacakları bir görev ve hayırlı yardımcılar nasip eder. Şükür ki, Rabbimin bize hayır murat ettiğini, hizmetlerimiz ve hizmet odaklı ekibimizden anlıyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi, 350’ye yakın kalıcı eserine bir yenisini daha ekleyerek Tepeüstü Mahalle Muhtarlığı’nı vatandaşların hizmetine sundu. Tepeüstü Parkı’nda gerçekleşen açılış törenine Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Başkan Hasan Can, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, belediye tarafından bölgeye yaptırılan eserler hakkında ve yeni muhtarlık binası hakkında bilgiler aktararak; “Ümraniye Belediyesi yapılan kamuoyu anketlerinde ‘En Başarılı Belediye’ ve ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ alanında birinci sırada yer alıyor. Bu başarılar, bu hizmetlerin neticesiyledir. Yeni hizmet binamızın mahalle sakinlerine ve Ümraniyemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Tepeüstü Mahalle Muhtarı Mürsel Güleryüz, “Mahallemize böyle güzel bir eser kazandırarak, daha iyi hizmetler yapabilmemizi sağladığı için Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ederim” dedi.

Sonrasında AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileğiyle başladığı konuşmasında Kocabıyık; “Göreve geldiklerinden beri, kendi görevleri olup olmadığına bakmaksızın ilçemize 350’ye yakın kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanımız ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “HALKA HİZMETİN SINIRI, GÜCÜNÜZÜN YETTİĞİ YERE KADARDIR”

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, son günlerde gerçekleşen terör olaylarını kınayarak, millî birlik ve bütünlüğün öneminden bahsetti. Herkesin dünyaya bir amaç için geldiğini dile getiren Başkan Hasan Can, “Allah, kullarına hayır murat ederse onlara hayırlı iş yapacakları bir görev ve hayırlı yardımcılar nasip eder. Şükür ki, Rabbimin bize hayır murat ettiğini, hizmetlerimiz ve hizmet odaklı ekibimizden anlıyoruz. Bu yüzden hizmet ve görevlerimizi Allah’ın bir lütfu olarak görüyoruz. Bu hizmetleri yaparken ki ahenkli çalışma temposu için beraber yürüdüğümüz tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Halka hizmetin sınırı, gücünüzün yettiği yere kadardır. Biz hep bu şiarla hareket ettik” diyen Başkan Hasan Can, vatandaşların hangi alanda neye ihtiyacı varsa, kendi görevleri olup olmadığına bakmadan o alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi. “Ümraniye Belediyesi, son 12 yıldır sadece klasik belediyecilik faaliyetleriyle değil; sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle de Ümraniye’yi değiştirmiştir. Bunları yaparken de asla borçlanmadık. Tüm çalışmalarımızı sıfır borçla gerçekleştirdik” diyen Başkan Hasan Can, ileriki günlerde açılacak Elmalıkent ve Ihlamurkuyu mahalle muhtarlıklarından bahsetti. “Yılmayan, usanmayan, bıkmayan bir kararlılıkla ekibimizi dünya standartlarında bir belediyecilikle örgütledik ve TSE’den kalite belgesi olan bir belediyeyiz” diyen Başkan Hasan Can, Tepeüstü Muhtarlık Binası’nın mahalle sakinlerine hayırlı olması ve Ramazan-ı Şerif’in de hayırlara vesile olması dualarıyla konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın ardından Tepeüstü Mahalle Muhtarı Mürsel Güleryüz, Başkan Hasan Can’a yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervioğlu, yapılan muhtarlık binasının mahalle halkına hayırlı olması dilekleriyle çalışmalarından dolayı Ümraniye Belediyesi’ne ve Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ve protokolün, Tepeüstü Mahalle Muhtarlığı binasının açılışı için kurdela kesmesiyle tören son buldu.

selyus