Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Kasım 2016

Hasan Can’ın penceresinden “Dava sahibi olmak”

Ümraniye Belediyesi’nin kültür ve eğitim alanında gerçekleştirdiği programlardan Akademi Nisa’da yeni dönemin konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kendi penceresinden “Dava Sahibi Olmak” konusunu anlattı.

Akademi Nisa yeni döneminde de birbirinden değerli hoca ve sanatçıları Ümraniyeli hanımlarla buluşturmaya devam edecek. Yine Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Akademi Nisa’nın ilk haftasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Dava Sahibi Olmak” konusunu anlattı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin 12 sene evvelki hâliyle arasında yalnızca isim benzerliği olduğunu söyleyerek, “Eskisinden 100 kat fazla belediyecilik faaliyeti yürütüyor, bunun yanında; okul, Cami, Kur’an Kursu, dernek, vakıf gibi kurumlarımıza gücümüz yettiğince destek olmaya çalışıyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımız, eğitim politikamızı ve hedeflerimizi ortaya koyuyor. Teknolojinin gelişmesiyle kültürün ve bilginin de ulaşılabilirliğinin arttığını ve bunun da insanlarda bir doygunluğa sebep oluyor. Bu sebeple kültür, sanat ve eğitimi vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZ BİR DAVAYA NASIL SAHİP ÇIKILMASI GEREKTİĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİ”

15 Temmuz ruhuyla ilim, irfan yolunda ilerlenmesi gerektiğini söyleyen ve o gece yaşananları anlatan Başkan Hasan Can, “Dava sahibi olmak, bilgi ve birikimle emellerinize ulaşacağınız bir memleketi inşa etmeye çalışmaktır. Bilgi ve dava şuuru olmadan böyle bir memleket mümkün değil. Dava şuuru ise, insanın inandığı değerler için canını bile feda edebilmesidir. 100 yıldır bu milletin evlatlarını değerlerinden koparmaya çalıştılar. Bunun sonuncu girişimi de 15 Temmuz süreciydi; fakat milletimiz bir davaya nasıl sahip çıkılması gerektiğini dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Belediye faaliyetlerini yürütürken bilgiyle birlikte değerler eğitimi vermeye ehemmiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Hasan Can, bu eğitimlerin bütünlük gösterebilmesi için dizi programlara ağırlık vererek Akademi Nisa, Akademi Genç, Akademi Sanat gibi programlar düzenlediklerini söyledi. Misak-ı Millî’nin bilinmesinin ve medeniyetimizi oluşturan coğrafyanın bugün de bir olarak görülmesinin önemini anlatan Başkan Hasan Can, Akademi Nisa’nın yeni döneminin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

selyus