Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2016

Hasan Can, “Ömrümüz siyasetin içinde geçti”

Akit TV’de Sabri Balaman’ın sunduğu “Şehrin Gündemi” programının canlı yayın konuğu olan Başkan Can, “Ömrümüz siyasetin içinde geçti, bugün belediyecilikte geldiğimiz nokta inanılmaz bir mesafenin neticesidir. 12,5 yıldır belediye başkanıyım, benden önce yani 1963 yılında belediye olduğunu düşünürsek aradaki 41 sene içerisinde yapılanların kat ve kat fazlasını yapabilmek bizlere nasip oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Akit TV’de Sabri Balaman’ın sunduğu “Şehrin Gündemi” programının canlı yayın konuğu oldu. Sabri Balaman’ın konuğu olan Başkan Hasan Can, “12,5 yıldır belediye başkanıyım, benden önce yani 1963 yılında belediye olduğunu düşünürsek aradaki 41 sene içerisinde yapılanların kat ve kat fazlasını yapabilmek bizlere nasip oldu.” diye konuştu.

Altı çizilecek bir çok açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bir belediye başkanı çok şeyi yapmak ister ve arzuladığı hesapladığı her şeyi yaptım diyebilmeniz mümkün değildir, çünkü hayat akıcıdır devam edicidir ve mükemmeli yakalamak her işi yaptım diyebilmek mümkün değildir. Göreve geldiğimiz günden itibaren belediye seçimlerinde taahhütler vaatlerle gelmedim, makro planda bir şeyler söyledim ve ilçe çerçevesinde bir şeyler söyledim. Temel hedefleri gösterdim misyonumuzu ortaya koydum, o misyonu hangi vizyonla gerçekleştireceğimizi ve Ümraniye’yi hangi ufka taşıyacağımızı anlatmaya çalıştım, sonuç olarak taahhüt etmeden geldim.” dedi.

Sabri Balaman’ın sorularını cevaplayan Başkan Hasan Can, “Taahhüt etmediğim halde, aklımda yapmayı planladığım onlarca şey varsa rabbim bize yüzlercesini yapmayı nasip etti. Biz samimiyetle gayret ederiz, başarıyı verecek olan Cenab-ı Hak’tır’. Ömrümüz siyasetin içinde geçti, bugün belediyecilikte geldiğimiz nokta inanılmaz bir mesafenin neticesidir. 12,5 yıldır belediye başkanıyım, benden önce yani 1963 yılında belediye olduğunu düşünürsek aradaki 41 sene içerisinde yapılanların kat ve kat fazlasını yapabilmek bizlere nasip oldu.” şeklinde konuştu.  

MODERN KENT ÜMRANİYE

Mevcut yapı stoğundan bahseden Başkan Hasan Can, “Deprem gerçeği Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden birisidir. 50-60 yıldan bu yana bu ülkenin önemli sorunlarından biri de 2B mülkiyet sorunuydu. Bizden 40 yıl önce yapılmış kaçak yapılara hiçbir müdahalede bulunamayan yapılardı ve bizim dönemimizde tek bir kaçak yapıya müsaade etmedik. 12 yılda riskli yapıların yenilenmesi anlamında biz vatandaşın önünü açan imar planları yaptık. Bazı vatandaşların arsalarını birleştirerek daha fazla yapı yapabilme ve mevcut yapılarını yıkıp yenisini yaptığında gücü olmayan, müteahhide verdiğinde bile hem müteahhit, hem de arsa sahibini tatmin edecek bir yapının ortaya çıkmasını sağladık. Bu sayede geldiğimiz nokta da Ümraniye’nin 300 bin civarında yapı stoğu var. Bu 300 bin yapı stoğunun 170 bin tanesi son 12,5 yılda bizim zamanımızda, bizim verdiğimiz ruhsatlarla, imara uygun, depreme dayanıklı binalar olarak yapıldı. Yani Ümraniye’nin yüzde 57’sini inşa ettirmiş bir belediye başkanıyım. Allah kısmet ederse çıkardığımız 2B imar planlarıyla da şehrin yaklaşık yüzde75’ini inşa etmiş bir belediye başkanı olacağım” diye açıklama yaptı.

Başkan Hasan Can son olarak, 2017 Kültür-Sanat Sezonu’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin özellikle gençler tarafından idrak edilebilmesi için etkinliklerde farklı bir düzenlemeye gidildiğini anlattı ve konuşmasını sonlandırdı.

selyus