Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Mart 2015

Hasan Can, TRT Haber’de

Güzel hizmetleriyle yerel yönetimlerde iz bırakarak adından her zaman başarıyla söz ettiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Haber’de yayınlanan “Haber Tadında” programının canlı yayın konuğu oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Haber’de yayınlanan “Haber Tadında” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can: “250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’de balkanlardan tam 50 bin gönüllü asker gelmiş ve çoğu da şehit olmuş” dedi.

TRT HABER TV’de yayınlanan “Haber Tadında” programının canlı yayın konuğu olan Başkan Hasan Can, sunucu Özge Uzun’un sorularını cevapladı. Ümraniye Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla yaptığı kültürel etkinliklere değinen Başkan Hasan Can, “Çanakkale sadece Anadolu topraklarındaki insanın zaferi değil; aynı zamanda Saraybosna’nın, Kosova’nın, Üsküp’ün, Halep’in, Gazze’nin ve Şam’ın da zaferidir.

BAŞKAN HASAN CAN: “YARIŞMALARIMIZA TÜRKİYE’DEN VE YURT DIŞINDAN BİRÇOK KATILIMCILAR OLDU”

Başkan Hasan Can konuşmasında: “Bu yıl 11.’sini icra ettiğimiz Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarımız her yıl daha da artan bir ilginin odağı oluyor. Yarışmalarımızın Şiir ve Resim kategorilerinde bu yıl konuyu “100. Yılında Çanakkale Zaferi” olarak belirledik. Burada dereceye giren eser sahiplerine para ödülü vermekle birlikte, şiirleri ve hikâyeleri de kitap haline getiriyoruz.” dedi. Yarışmalara Türkiye’den ve yurt dışından da katılımcıların olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, “Burada kaliteyi hedefliyoruz. Hikâyede en iyi hikâyeyi tespit edelim istiyoruz, şiirde zamanımızın cevherlerini tespit edelim istiyoruz, resimde yetenekli genç nesli keşfetmek istiyoruz.” dedi.

Başkan Hasan Can, “Bu yarışmalarımızla ortaya çok güzel resimler ve şiirler çıktı ve ilk sergimizi Dolmabahçe Başbakanlık sergi salonunda açtık. Ödül kazanan eserleri sergiledik ve daha sonra Çanakkale kutlamalarımızı Bosna Hersek’te Saraybosna’da ve Fojnica’da yaptık. Saraybosna’da Milli Kütüphane de sergimizi açtık. Yunus Emre Enstitüsü yetkililerinin iştiraki ve büyükelçimizin himayeleriyle bir konser programı yaptık. Çanakkale türkülerinden oluşan bir konser verdik” dedi.

Çanakkale Zaferine de değinen Başkan Hasan Can, “Çanakkale hakkında söylenecek çok söz var. Çanakkale 250 bin şehit verdiğimiz bir yer ve Çanakkale’de balkanlardan tam 50 bin gönüllü asker gelmiş ki Çanakkale Savaşının olduğu yıllarda, Balkanlar bizden çıkmıştı, buna rağmen 50 bin gönüllü asker gelmiş ve birçoğu da orada şehit olmuştur. Boşnakların tabiriyle 15 binde Bosna’dan asker gitmiş, ama hamdolsun bizim milletimiz vefakâr, 90’lı yıllarda savaş olduğunda buradan kardeşlerimiz onlara yardım için savaşmaya gittiler ve dedik ki işte, Çanakkale sadece Anadolu topraklarındaki insanın zaferi değil; aynı zamanda, Saraybosna’nın, Kosova’nın, Üsküp’ün, Halep’in, Gazze’nin ve Şam’ında zaferidir. Bu seneki zaferi sizlerle kutlamaya geldik, bu zafer sizin zaferinizdir. Hepimizin zaferidir. Çok mutlu oldular” dedi.

Etiketler:
selyus