Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Haziran 2016

Hasan Can, ‘Türkiye’de Ramazan’ın konuğu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kanal 24’ün Hekimbaşı Av Köşkü’nden canlı olarak yayınladığı ‘Türkiye’de Ramazan’ programının konuğu oldu.

Sunuculuğunu Murat Doğru’nun yaptığı, ‘Türkiye’de Ramazan’ programının, Ramazan’ın 9. günündeki canlı yayın konuğu Başkan Hasan Can oldu. Başkan Hasan Can programda, geçtiğimiz hafta sonu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Diyarbakır Sur’da düzenlediği iftar ve Ümraniye Belediyesi tarafından Saraybosna’da gerçekleştirilecek olan ‘İslamofobi Zirvesi’ üzerine konuştu.

Anadolu topraklarında yaşayan herkesle bin yıllık bir gönül köprüleri olduğunu belirten Başkan Hasan Can, “Allah hepimizi farklı yaratmış. Bunu seçme şansına sahip değiliz. Önemli olan bu dünyada nasıl yaşadığımızdır. Diyarbakır’a ilk kez gittim. Etraftaki insanlar şehre gelen yabancılara sıcak ve samimi gözlerle bakıyordu. Binlerce Diyarbakırlı kardeşimizle iftar açtık. Muhteşem bir tabloydu” diye konuştu.

Başkan Hasan Can programda Ümraniye Belediyesi tarafından Saraybosna’da düzenlenecek olan ‘İslamofobi Zirvesi’ hakkında da bilgiler verdi. Başkan Hasan Can: “Çok kültürlü bir şehir olduğu için bu zirveyi Saraybosna’da yapmaya karar verdik. Bosna-Hersek ülkemizin Balkanlar’da en önem verdiği ülkelerden biri. İslamofobi konusunda uzman olan isimlerin katılacağı bir zirve düzenleyeceğiz. Milli Kütüphane’de bir açılış ve moderatör eşliğinde bir oturum, ardından da iftar yemeği gerçekleştireceğiz” dedi. Zirvenin 2. ve 3. günlerinde 8 oturumdan oluşan bir çalıştay yapılacağını belirten Başkan Hasan Can, “Başçarşı’da bulunan sebilin önünde hep birlikte iftarımızı açacağız. Müslümanların kardeşlik duygularını herkesle paylaştığı bir sofra kuracağız. İslamofobiye karşı İslam sofrasında bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu. 

Başkan Hasan Can ayrıca, Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sempozyumlara da değinerek, “Bu sempozyumlarla, bu çalışmalarla ilim dünyasına ciddi bir katkı sağlıyoruz” diye konuşmasını tamamladı. 

selyus